AcasăSPORTGrecii acuza: Blat in UEFA Champions League

Grecii acuza: Blat in UEFA Champions League

Grecii, uluiti pe teren. Victoria cu Arsenal a fost in zadar!

Partida Borussia Dortmund – Olympique Marseille, care a avut loc marti seara, in Liga Campionilor, a intrat in atentia Comisiei de Disciplina a UEFA, totul dupa ce francezii au izbutit o rasturnare incredibila de scor in ultimele minute de joc.

Grecii, uluiti pe teren. Victoria cu Arsenal a fost in zadar!

Ancheta UEFA are la baza finalul dubios al meciului disputat pe „Signal Iduna Park” din Dortmund, partida in care Borussia (eliminata deja din competitie) conducea, in minutul 85, cu 2-1, insa francezii au intors rezultatul in favoarea lor, obtinand o nesperata calificarea in optimile de finala. In Grecia, la aceeasi ora, Olympiakos Pireu avea 2-1 cu Arsenal Londra (partida avea sa se incheie cu scorul de 3-1), iar grecii asteptau cu sufletul la gura deznodamantul de la Dortmund. Numai ca OM a lovit incredibil in ultimele minute ale confrumtarii din Germania, prin Ayew (’85) si Valbuena (’87), iar formatia lui Deschamps a trimis gruparea greaca in Europa League. Elenii au facut plangere la UEFA, banuind faptul ca Borussia si Olympique au aranjat rezultatul final.

„Merkozati si la fotbal!”

Francezii si finalul suspect de la Dortmund

Presa greaca noteaza ca tara a devenit o victima a axei franco-germane „Merkozy” si in materie de fotbal. „Merkozati si la fotbal”, a notat „Goal News”, apeland la contractia numelor cancelarului Angela Merkel si presedintelui Nicolas Sarkozy, un slogan utilizat in acest moment cand se face referire la criza dintre Grecia si zona euro. „Jenant”, a considerat cotidianul Sport Day: „Axa franco-germana din nou in actiune. De data aceasta pentru a o trimite pe Olympiakos in Liga Europa”.

Va amintiti de Bernard Tapie?

Bernard Tapie, omul problema pentru OM

Clubul Olympique Marseille nu este strain de astfel de practici. In 1993, sub conducerea celebrului presedinte-penal Bernard Tapie, francezii au fost acuzati ca au aranjat un meci cu modesta echipa Valenciennes. In urma declansarii unui scandal monstru, OM a fost retrogradata, iar titlul de campioana in Ligue 1, obtinut in acel sezon, i-a fost retras.

Final suspect si la Praga

Cehii au dat lovitura in minutul 93

Un alt meci disputat marti seara in UCL, suspectat de asemenea de catre UEFA, a fost cel de la Praga, dintre Victoria Plzen si AC Milan, duel incheiat la egalitate, 2-2, in conditiile in care italienii – calificati deja in „optimi” – conduceau in minutul 89 cu 2-0. Cu locul 3 asigurat, cehii au revenit incredibil pe final, prin golurile lui Bystron (’89) si Duris (’90+3), iar gurile rele afirma ca remiza miraculoasa a gazdelor ar avea legaturi cu mafia pariurilor.

Who the fuck is APOEL?!

APOEL e in primavara europeana

Cea mai mare surpriza din ultimii ani in UEFA Champions League o constituie, fara indoiala, calificarea cipriotilor de la APOEL Nicosia in optimile de finala. Aceasta modesta formatie a luat fata in Grupa G unor grupari titrate, precum Zenit St.Petersburg (castigatoarea Cupei UEFA in 2008), FC Porto (castigatoarea Europa League 2011) si Sahtior Donetk (castigatoarea Cupei UEFA in 2009). Desi invinsi marti seara pe teren propriu (0-2 cu Sahtior), elevii lui Ivan Jovanovic au incheiat grupa pe primul loc, calificandu-se mai departe in UCL, alaturi de Zenit. Precedentele participari ale echipelor cipriote in grupele Ligii Campionilor au fost doua: in stagiunea 2008-2009, Anorthosis Famagusta a ocupat ultimul loc, cu 6 puncte, intr-o grupa cu Werder, Inter Milano si Panathinaikos, iar in sezonul 2009-2010, APOEL Limassol s-a clasat ultima, cu 3 puncte, intr-o grupa cu FC Porto, Chelsea Londra si Atletico Madrid.

author avatar
Sebastian Stan
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger