AcasăSPORTGrecia - Romania 3-1. Si Rio e cam Adio (VIDEO)

Grecia – Romania 3-1. Si Rio e cam Adio (VIDEO)

Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut, cu 1-3, meciul cu Grecia de vineri seara, din deplasare, din prima mansa a barajului de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor, din Brazilia.

Victor Piturca a aruncat in lupta o formula ultra-improvizata, cu Lobont, Cocis si Cristi Tanase, in locurile lui Pantilimon, Costin Lazar si Maxim, desi cei trei fotbalisti din urma au evoluat mai mult in preliminarii si joaca bine constant la echipele de club. Iar pariul lui Victor Piturca a fost unul catastrofal vineri seara.

Romania a inceput destul de curajos meciul, dar a fost pusa rapid cu botul pe labe in minutul 14, cand Mitroglou a deschis scorul. Golgeterul gazdelor a profitat de o eroare din defensiva noastra si de o posibila pozitie de offside nesemnalizata de la margine si a punctat cu un sut din prima, fara sperante pentru Bogdan Lobont.

Romania a egalat rapid, in minutul 19. Torje a executat o lovitura libera de pe stanga, Bogdan Stancu a urmarit excelent balonul si a punctat cu o superba lovitura cu capul, dintr-un unghi aproape imposibil. Totusi, la nici 60 de secunde dupa golul nostru, grecii au marcat din nou, prin Salpingidis.

Torosidis a profitat de o greseala a lui Cristi Tanase, care nu s-a repliat la timp, a patruns nestingherit pe dreapta, a centrat in fata portii si Salpingidis, singur-singurel, a indeplinit o simpla formalitate. De la golul de 2-1, Romania practic nu a mai contat in joc.

Grecii au controlat cu autoritate ostilitatile si au facut 3-1 in minutul 66, cand Mitroglou a punctat cu un vole din apropiere. Ba, mai mult, gazdele puteau sa-si mareasca lejer avantajul daca Mitroglou si Katsouranis nu ratau cu nonsalanta ocaziile uriase avute in ultimele 20 de minute. In prelungiri, Romania a ramas si in inferioritate numerica, mijlocasul Costin Lazar fiind eliminat, dupa ce a vazut doua cartonase galbene intr-un interval de patru minute.

Grecia – Romania s-a incheiat 3-1, iar returul de pe National Arena se anunta o misiune aproape imposibila pentru echipa noastra. Pe langa ca au de remontat o diferenta de doua goluri, „tricolorii” trebuie sa se descurce fara Bourceanu si Costin Lazar, ambii suspendati, astfel ca, foarte probabil, la inchidere vor aparea improvizatii cu Dragos Grigore si/sau Gardos. Si, sa nu uitam, grecii au demonstrat inclusiv vineri seara ca speculeaza foarte bine orice momente favorabil.

sursa foto: digisport.ro

[youtube]TskywpGBkMQ[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger