AcasăSPORTGrand Prix-ul Germaniei, ultimul an la Hockenheim

Grand Prix-ul Germaniei, ultimul an la Hockenheim

Hockenheimring este unul dintre cele mai vechi circuite din lume

Organizatorii Grand Prix-ului de Formula 1 al Germaniei sunt obligati sa-si caute o noua locatie, dupa ce proprietarii circuitului de la Hockenheim au anuntat ca ar putea pune lacat pe circuit dupa etapa de duminica.

Hockenheimring este unul dintre cele mai vechi circuite din lume

Hockenheim GMbH, firma care detine, printre altele, si celebrul circuit de Formula 1, se confrunta cu mari probleme financiare, avand de platit circa 300 de milioane de euro catre mai multe banci. Banii au fost folositi pentru redesenarea circuitului in 2001, iar cum scadenta creditelor se apropie de final, conducerea Hockenheim GMbH a anuntat ca este foarte posibil sa-si solicite insolventa pentru a fi pusa sub administratie financiara.

In aceste conditii, administratorul desemnat sa se ocupe de reducerea datoriilor va deveni, automat, si proprietarul circuitului de Formula 1 caruia i-ar putea da o cu totul alta folosinta. Hockenheimring a fost inaugurat in 1932, iar din 1970 incoace gazduieste, aproape in exclusivitate, Grand Prix-ul Germaniei. Anul trecut, la Hockenheim s-a impus englezul Lewis Hamilton.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger