AcasăSPORT"Glume" rusesti: "Stejarii" au asudat la Soci si s-au spalat la Bucuresti!...

„Glume” rusesti: „Stejarii” au asudat la Soci si s-au spalat la Bucuresti!

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut a doua victorie consecutiva din acest an, “Stejarii” impunandu-se, sambata, cu 25-0 in Rusia, in etapa a opta din Cupa Europeana a Natiunilor.

Rugbistii s-au noroit bine la Soci

In ciuda victoriei obtinute, rugbistii romani nu au scapat de deja clasicele sicane rusesti. Pusi in garda de experientele precedente, “Stejarii” au organizat o deplasare cat mai scurta in Rusia: 32 de ore cu tot cu meci, antrenament oficial, o noapte de cazare la Soci (locul de disputare al jocului) si ceva mai mult de patru ore de zbor dus-intors. Chiar si asa, delegatia Romaniei a fost anuntata, cu cateva ore inainte de startul partidei, ca nicio televiziune din Rusia nu vrea sa produca transmisia meciului, astfel ca partida nu se va putea vedea la Bucuresti. Si asta in conditiile in care anul trecut, la Bucuresti, s-a semnat un acord intre cele doua parti prin care rusii au preluat in direct meciul tur si garantau ca vor intoarce favoarea acum. Jucatorii nostri s-au temut initial ca gazdele nu vor sa transmita meciul pentru a ne “macelari” cu ajutorul arbitrilor, dar pachetul de inaintare al “Stejarilor” a fost in forma maxima si a facut legea pe teren. Daniel Carpo, Adrian Apostol si Cristi Petre au marcat cate o incercare, iar eseul de penalizare obtinut in urma unei actiuni purtate tot cu inaintasii, a facut ca Romania sa-si adjudece si punctul bonus ofensiv acordat pentru minim patru eseuri inscrise. Frustrarea rusilor a atins cota maxima dupa meci. Infuriate de rezultatul de pe tabela, gazdele au decis sa taie apa calda in vestiarul “Stejarilor” care nu au mai avut posibilitatea de a se recupera corespunzator dupa meci. Reveniti in tara sambata seara, rugbistii romani au avut puterea sa se amuze pe seama sicanelor rusesti spunand ca “urmatorul obiectiv al echipei este un dus fierbinte”. In urma victoriei de la Soci, Romania si-a consolidat locul al doilea in Cupa Europeana a Natiunilor. Formatia noastra are 25 de puncte, cu trei mai putin decat Georgia. Ambele echipe au cate o restanta, insa decisiva va fi etapa urmatoare, din 10 martie, cand gruzinii „aterizeaza” pe Stadionul “Arcul de Triumf” din Bucuresti.

Tara Galilor a castigat “Tripla Coroana”

Cristi Petre (cu mingea) a marcat un eseu in Rusia

Nationala de rugby a Tarii Galilor a castigat, pentru a 20-a oara in istorie, „Tripla Coroana”, dupa ce s-a impus sambata, cu 19-12, impotriva Angliei, in deplasare, in etapa a treia a Turneului celor Sase Natiuni. „Tripla Coroana” se acorda formatiei britanice care invinge celelalte trei echipe britanice in cadrul aceleiasi editii a Turneului celor Sase Natiuni. Galezii au reusit, anul acesta, sa bata Irlanda la Dublin (23-21), Scotia acasa (27-13) si Anglia la Londra (19-12). In conditiile in care pentru Tara Galilor urmeaza un meci acasa cu modesta echipa a Italiei, trupa neozeelandezului Warren Gatland pare mare favorita la castigarea editiei din acest an a Turneului celor Sase Natiuni, dupa ce in 2011 a incheiat competitia abia pe locul al patrulea.

 

author avatar
Cristi Ionita
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger