AcasăSPORTGino Iorgulescu schimba Liga I din temelii

Gino Iorgulescu schimba Liga I din temelii

Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este pus pe fapte mari.

Dupa ce a anuntat ca a vandut drepturile de televizare pentru meciurile din Liga I pe o suma uriasa, Iorgulescu sustine ca se cauta solutiile pentru a transforma campionatul national intr-unul de top.

Iar toate indiciile duc spre necesitatea de a reduce numarul de echipe din Liga I. Iorgulescu a recunoscut, intr-o interventie avuta la TVR, ca „as vrea un sistem play-off/ play-out cu 12, 14 sau cel mult 16 echipe, dar nu stiu daca toti sefii din Liga I vor fi de acord cu aceasta propunere”.

Presedintele LPF este de parere ca un sistem competitional cu mai putine echipe la start si cu play-off si play-out ar face ca meciurile sa fie mai interesante si spectacolul mai atractiv.

Liga I, campionatul national de fotbal, este consacrata drept o competitie cu 18 echipe la start, atatea activand si in prezent. Din 1973 incoace, Liga I a avut mereu cate 18 echipe la start, exceptie facand perioada 1999-2006, cand s-a incercat, fara prea mare succes, trecerea la un sistem cu 16 echipe.

Ultima data cand Liga I a avut mai putin de 16 echipe la start a fost in sezonul 1967-1968, cand au evoluat doar 14 echipe. In sezonul 1959-1960 au evoluat doar 12 echipe in Liga I, dar atunci numarul de echipe de fotbal din tara era mai mic.

author avatar
Cristi Ionita
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger