AcasăSPORTGigi Becali risca sa nu mai intre pe stadion in competitiile organizate...

Gigi Becali risca sa nu mai intre pe stadion in competitiile organizate de UEFA!

Gesturile oficialilor stelisti de la finalul partidei cu Rapid dar si atitudinea suporterilor ros-albastrii, i-au facut pe reprezentantii din Romania ai  Football Against Racism sa reclame echipa din Ghencea la Parlamentul European, Comisia Europeana, Uniunea Europeana si UEFA.

Gigi Becali risca sa nu mai intre pe stadion la meciurile Stelei din Europa

Scandarile rasiste ale stelistilor de la finalul partidei cu Rapid au ajuns direct in Europa. Gigi Becali & Co. sunt  direct pe ordinea de zi a tuturor forurilor europene, mai ales ca in aceata poveste au fost implicati si oficiali stelisti care s-au dat in spectacol  in timpul unui meci de maxima audienta. UEFA a anuntat FRF ca asteapta reactia LPF, forul care poate trage la raspundere echipa Steaua, deoarece oamenii lui Michel Platini nu pot inteveni in competitia interna.

Cei care au reclamat echipa ros-albastra la UEFA au cerut ca Gigi Becali sa fie declarat persona non grata la competitiile organizate de forul european, decizia care poate fi luata pe persoana fizica, mai ales ca finantatorul Stelei nu exista in actele clubului. In cazul ca se va lua aceasta masura iar Gigi Becali o va ignora, UEFA poate amenda clubul cu sume care pot ajunge si la un milion de euro. In orice caz, la toate meciurile pe care le mai are de disputat in competitiile europene, echipa lui Laurentiu Reghecampf va fi monitorizata la sange si orice repetare a problemelor cu rasismul o poate exclude din Europa League!

Gabi Safta, dat afara de Gigi Becali

Gabi Safta si-a cerut scuze fanilor rapidisti

Trei dintre angajatii clubului, Mihai Stoica – managerul general, Gabi Safta – crainicul stadionului si Catalin Fainisi – ofiterul de presa, au fost surprinsi de camerele de luat vederi in timp ce strigau slogane rasiste la adresa rivalilor. Cand povestea a ajuns la urechile lui Gigi Becali, care a auzit ce poate pati din cauza angajatilor sai, l-a dat afara pe Gabi Safta, principalul acuzat in reclamatia facuta catre UEFA. Patronul a vrut sa-l stearga repede din actele clubului, pentru ca in cazul unui control de la UEFA, numele lui Safta sa nu mai fie asociat cu echipa din Ghencea.

author avatar
Sebastian Stan
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger