AcasăSPORTGigi Becali este liber. Sa vorbeasca la telefon

Gigi Becali este liber. Sa vorbeasca la telefon

Incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, miliardarul Gigi Becali a repurtat, ieri, o prima victorie in „razboiul” pe care-l poarta cu sistemul de detentie din Romania.

Gigi Becali este partial multumit de hotararea magistratilor

Conform unei decizii a Judecatoriei Medgidia, patronul clubului Steaua va putea folosi opt ore pe zi un telefon mobil, dar numai atunci cand se afla la locul de munca, in comuna Ovidiu, la FC Viitorul. Astfel, magistratii au admis doar partial solicitarile sale, care mai cuprindeau deplasarea fara paza la locul de munca si dreptul de a merge duminica la slujbe in bisericile din afara penitenciarului. Decizia instantei este definitiva si nu il multumeste pe avocatul Bogdan Vlad, care considera ca latifundiarul din Pipera a fost nedreptatit: „Ma surprinde solutia de admitere doar in parte a contestatiei. Asa cum i s-a recunoscut dreptul de a detine telefon mobil, asa legea ii dadea dreptate si in celelalte doua privinte. Nu inteleg cum s-a facut diferenta. O sa vedem ce se spune in motivarea instantei”.

Pentru a clarifica situatia, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabi Botezan, a explicat cand poate folosi telefonul mobil Gigi Becali: „Persoana privata de libertate care primeste acest drept va putea lua telefonul mobil cand se deplaseaza la locul de munca indicat, dar va trebui sa predea aparatul imediat ce revine in penitenciar. Sub nicio forma telefonul mobil nu poate fi pastrat in incinta penitenciarului”.

Uli Hoeness si-a cumparat confortul

Condamnat si el la inchisoare cu executare, fostul manager al clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness (foto), a avut parte, in weekend, de prima zi de libertate de la retinerea sa. Conform „Süddeutsche Zeitung”, Hoeness a achitat intreg prejudicial estimate in proces (30 de milioane de euro!), gest care i-a adus si conditii mai bune in inchisoare, precum si dreptul de a munci pe perioada detentiei. Permisia de 24 de ore se pare ca a fost o rasplata pentru buna purtare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger