AcasăRecomandariGigi Becali - condamnat ca sa pice Steaua!

Gigi Becali – condamnat ca sa pice Steaua!

La cum s-a exprimat in fata completului de judecata la audierea din 27 mai, Gigi Becali nici nu putea spera la altceva! Marti, ICCJ l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita, fals in acte si uz de falsuri in celebrul dosar „Valiza”. Poate cele mai mari emotii sunt, acum, in curtea Stelei, club care risca retrogradarea in Liga 2 si excluderea din cupele europene!

Gigi inregistreaza un deficit financiar urias de pe urma cazului „Valiza“

Aflat deja in spatele gratiilor, acolo unde a fost trimis de judecatori pentru urmatorii trei ani din cauza schimbului de terenuri cu MApN, miliardarul Gigi Becali a mai primit marti inca o condamnare. Tot de trei ani, pedeapsa care, insa, nu este cumulativa. Nu-i exclus ca latifundiarului sa-i fie acordat un spor de pedeapsa, situatie in care va ajunge sa stea la inchisoare si mai departe de 2016! Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au mai decis ca Becali sa piarda dreptul de a-si cere inapoi suma de 1,7 milioane euro, pusa sub sechestru de DNA in 2008, in momentul flagrantului facut asupra lui Teia Sponte. In urma cu patru ani, „Razboinicul luminii” intentiona sa ofere banii fotbalistilor de la Universitatea Cluj, care puteau trimite titlul in Ghencea daca „Sepcile rosii” treceau de CFR, in ultima etapa de campionat.

Rusescu pleaca de la Steaua, daca echipa retrogradeaza

Dragomir se spala pe maini

Din informatiile intrate in posesia „National”, presedintele Ligii nu va cere redeschiderea cazului „Valiza”, spalandu-se pe maini in aceasta chestiune. „Daca trebuie data o pedeapsa, s-o dea UEFA!”, le-ar fi spus Dragomir apropiatilor de la LPF. Chiar marti, cu cateva ore inainte de verdictul judecatorilor, „Corleone” si-a mentinut punctul de vedere initial, afirmand inca o data ca Becali nu este vinovat catusi de putin. „Din punct de vedere al regulamentelor sportive romanesti, Steaua nu pateste nimic. Ca sa fie foarte clar! Pentru noi e caz incheiat, a fost judecat o data. Cum s-o vezi pe Steaua in Liga 2? Pai, Becali nici nu era trecut in acte. A, ca facea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar, Steaua are acoperire, sigur ca da!”. Ca sa-si asigure spatele, Dumitru Dragomir a dat de inteles ca verdictul final in cazul Stelei apartine forului suprem de la Nyon: „Nu stiu ce verdict va da UEFA in acest caz. Nu am cunostinta cum judeca UEFA in asemenea situatii”.

Precedentul Fenerbahce, club iertat in Turcia, dar executat de UEFA

Condamnarea lui Gigi Becali pentru dare de mita va trimite Steaua mai mult ca sigur pe masa Comisiei de Disciplina de la UEFA. De altfel, saptamana trecuta, Thomas Giordano, ofiter de presa al forului de la Nyon, declara ca „UEFA va astepta sa vada daca instantele sportive din Romania redeschid cazul, dupa ce se da sentinta definitiva in civil. Daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide altfel decat instantele sportive, atunci ne vom afla intr-o situatie asemanatoare cazului Fenerbahce”. In iulie 2011, oficialii clubului turc au fost condamnati de Tribunalul de la Istanbul pentru fapte de coruptie, insa Federatia n-a sanctionat in niciun fel gruparea de pe „Sukru Saracoglu”. UEFA a intervenit in acest caz si a dictat excluderea lui Fener din Liga Campionilor!

In 2008, Becali era oficial al Stelei!

Ce omit aparatorii cauzei steliste? In 2008, cand s-au petrecut faptele de coruptie (darea de mita in cazul „Valiza”), Gigi Becali era trecut in acte ca presedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua! Iar Teia Sponte, cel care a dus banii la Cluj, ocupa functia de vicepresedinte al C.A! Cei doi s-au retras din organigrama clubului Steaua abia doi ani mai tarziu, in 2010! Daca Steaua va fi gasita vinovata de instantele sportive, atunci campioana risca retrogradarea in Liga 2 si excluderea din Liga Campionilor.

Pandurii nu vor in Liga Campionilor

Fotbalul tuturor posibilitatilor: Pandurii Tg.Jiu au terminat sezonul pe locul secund, dar sefii clubului gorjean nu vor sa auda de o participare in Liga Campionilor! Ieri, intrebat cum vede aceasta posibilitate, presedintele Marin Condescu a raspuns: „Doamne fereste sa se intample asta! Va fi o pacoste pentru noi”.

Victor Piturca

„Amicalul” cu Trinidad Tobago, ultimul pentru Piturca?

Pe langa grija Stelei, club care va fi judecat pentru actele de coruptie ale patronului, Mircea Sandu s-a pomenit cu un nou caz pe cap. Este vorba de condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare pentru selectionerul Victor Piturca, pedeapsa care-i poate aduce indepartarea de pe banca tehnica a „tricolorilor”. Cum Piturca nu are prea multi simpatizanti in Comitetul Executiv al FRF, este de asteptat ca acest for sa ia in calcul schimbarea din functie a selectionerului. Marti seara, Romania urma sa joace un amical cu Trinidad Tobago si nu este exclus ca aceasta sa fi fost ultima partida a tehnicianului la carma nationalei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger