AcasăSPORTGigi Becali are solutia salvatoare in cazul echipei Oltchim

Gigi Becali are solutia salvatoare in cazul echipei Oltchim

Gigi Becali a anuntat modul in care echipa de handbal Oltchim ar putea fi salvata de la faliment, adaugand ca pentru acest lucru are nevoie de ajutorul a trei persoane.

Patronul clubului de fotbal FC Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a declarat, marti, ca echipa de handbal Oltchim ar putea fi salvata de la faliment, solutia fiind institutirea unui acord intre el si alti investitori.

Printre acestia Gigi Becali i-a numit pe Cristi Borcea, finul sau, George Copos, actionar la FC Rapid, si Adrian Porumboiu, patronul clubului de fotbal FC Vaslui.

„Fac un apel, am nevoie de patru oameni ca sa investim impreuna la Oltchim. Fac apel la Porumboiu, el cred ca ar fi dispus sa investeasca. De Borcea, deocamdata nu stiu ce sa zic. Copos e patriot, dar numai pe gratis”, a declarat Gigi Becali la sport.ro.

Acesta a anuntat ca in urma acestui fapt cheltuielile cu intretinerea clubului de handbal, care ar ajunge la aproximativ doua milioane de euro pe an, s-ar reduce considerabil.

„Echipa ne-ar costa 2 milioane de euro pe an. Ar veni cam 400.000 de fiecare, sunt dispus sa dau suma asta. Vreau sa salvez Oltchimul, pentru ca sunt patriot si e o echipa romaneasca. As avea nevoie si de sprijin din partea Guvernului, sa nu mai platim taxe si impozite. Daca reusesc sa mai conving pe cineva, de maine preluam echipa”, a spus Gigi Becali.

Problemele cu Oltchim au survenit dupa ce conducerea Combinatului Chimic Oltchim Ramnicu Valcea a decis sa lase fara sustinere financiara echipa de handbal feminin. In urma acestuia fapt Oltchim, una dintre cele mai bune echipe de hadbal din Europa, ar putea rata editia viitoare a Champions League si, in cazul in care nu se va gasi o solutie, chiar si desfiintarea.

author avatar
Ionut Zgimbau
467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger