AcasăSPORTGigantul Netflix atacă piața transmisiunilor sportive. Afacerea de milioane în care este...

Gigantul Netflix atacă piața transmisiunilor sportive. Afacerea de milioane în care este „băgat” și Rafael Nadal

Netflix face primul pas în industria de miliarde a difuzării evenimentelor sportive. Cel mai mare preț plătit vreodată pentru drepturi TV sportive a fost încasat anul acesta de către Premier League. Campionatul de fotbal al Angliei a fost cumpărat cu o sumă care depășește 8 miliarde de euro de Sky Sports, care va avea exclusivitate asupra competiției până în 2029!

Compania americană Netflix plănuiește acum difuzarea unui eveniment sportiv live. Protagoniștii sunt Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, care se vor înfrunta într-un meci demonstrativ programat în luna martie a anului viitor (2024).

Sunt foarte încântat de prima mea vizită la Las Vegas, unul dintre cele mai emblematice și distractive orașe din lume”, a transmis Nadal într-un comunicat. „De asemenea, sunt foarte încântat să joc cu compatriotul meu Carlos Alcaraz. Sunt sigur că va fi o noapte de tenis fantastică”, a completat el. Alcaraz, câștigător de U.S. Open și Wimbledon și, în prezent, locul 2 în lume, a reacționat și el: „Sunt onorat și atât de fericit să împart terenul cu Rafa în Las Vegas. Este Unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile, desigur, iar rezultatele sale vorbesc de la sine. Rafa este, de asemenea, unul dintre cei mai drăguți băieți din tenis și aștept cu nerăbdare meciul”.

Americanii numesc evenimentul „The Netflix Slam” și va fi difuzat pe 3 martie 2024, „live” din Las Vegas. Meciul va fi difuzat ca o transmisiune dublă, atât pentru vorbitorii de limbă engleză, cât și pentru spectatorii vorbitori de limbă spaniolă. Biletele nominale pentru Netflix Slam vor începe de la 88 de dolari, așadar nu vorbim despre un eveniment „free to air”.

Netflix a găzduit luna trecută primul său eveniment sportiv live, care a adus împreună piloți de Formula 1 din documentarul „Drive to Survive” cu jucători profesioniști de golf de la „Full Swing”.

author avatar
Mihail Ioan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger