AcasăRecomandariGica Popescu vrea REGIONALIZAREA fotbalului

Gica Popescu vrea REGIONALIZAREA fotbalului

Candidat la functia de presedinte al FRF, fostul international Gica Popescu pare sa se fi inspirat din politica statelor vecine in ceea ce priveste dezvoltarea fotbalului.

Gica Popescu lucreaza de zor la un proiect de ”renastere” a fotbalului romanesc

In primul rand, Gica Popescu isi propune ca pe durata mandatului sau sa fie construite cinci centre regionale pentru trierea, selectia si pregatirea viitorilor fotbalisti. Desi aminteste de ”Luceafarul”, proiectul pare o copie fidela a celui derulat de Ungaria in ultimii ani. Pentru implementarea sa, Gica Popescu are, insa, nevoie de ajutorul Guvernului, un astfel de demers necesitand fonduri de la stat (pentru constructia de baze sportive) si facilitati fiscale in domeniu. Cel mai probabil, cele cinci centre regionale vor fi in Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat si Ardeal.

”La Masia” de la Mogosoaia

Dupa modelul celebrei Academii catalane ”La Masia”, si centrul national de la Mogosoaia va trebui sa pregateasca juniorii folosind acelasi sistem de joc ca echipa mare. Cu alte cuvinte, daca seniorii evolueaza in 4-4-2, atunci toate grupele de copii se vor antrena in acest modul!

Asalt la Liga 1

Schimbarea de la Federatie va afecta si campionatul intern de fotbal, patronat in prezent de Liga Profesionista. In cazul in care va fi ales presedinte, Gica Popescu intentioneaza sa modifice atat sistemul competitional, cat si numarul de echipe! Zilele acestea, ”Baciul” s-a interesat personal in cateva tari europene despre avantajele si dezavantajele sistemului cu play-off si play-out; din cate se pare, modelele alese de Popescu sunt Elvetia (10 cluburi in prima diviziei!) si Belgia (16).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
659 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger