AcasăRecomandari Gica Popescu, sef la FRF cu un superproiect

Gica Popescu, sef la FRF cu un superproiect

Fostul international Gheorghe Popescu a anuntat ca va candida la alegerile urmatoare pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Din echipa „Baciului” vor face parte, printre altii, Dan Petrescu si Gheorghe Hagi.

Gica Popescu se bazeaza pe ajutorul fostilor coechipieri, Hagi si Petrescu

Insotit de fostii coechipieri Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea si Gheorghe Hagi, Gica Popescu s-a prezentat in fata ziaristilor pentru a face marele anunt: „M-am hotarat, voi candida pentru alegerile viitoare ale FRF. Am venit cu o parte din echipa care ma va insoti, dar alaturi de noi ar fi trebuit sa fie si Cristi Chivu. El ni se va alatura dupa ce isi va incheia cariera. Hagi si Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF, insa nu vor avea prerogative legate de echipa nationala, pentru a nu exista confuzii. Ilie va fi alaturi de mine pe partea administrativa. Departamentul de care se vor ocupa Gica si Bogdan se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Daca nu vom reusi sa facem performanta, vom ridica mana si vom pleca acasa”.

Dan Petrescu
Gica Hagi

Popescu a mai dezvaluit ca va aplica modelul de succes al altor federatii europene importante: „Daca voi ajunge la sefia FRF, nu vom da afara toti oamenii de acolo, pentru ca exista si acum persoane competente. Vrem sa ne intalnim cu reprezentantii ligilor inferioare, cu reprezentantii mass-media. De asemenea, vom face un turneu important la federatiile importante din Europa, Germania, Spania, Italia, Franta, Olanda, Anglia, pentru a vedea cum sunt organizate si pentru a invata cum trebuie sa procedam si noi. Tin foarte mult la recredibilizarea fenomenului fotbalistic”.

Reconstructie la nationala… cu „Bursucu'”

Echipa nationala va fi lasata in grija lui Dan Petrescu, fostul coleg de camera al „Baciului” din Generatia de Aur. Mandatul „Bursucului” va incepe in vara viitoare, imediat dupa ce Gica Popescu va prelua functia de presedinte al FRF. Ieri, la conferinta de presa, olteanul s-a referit la situatia nationalei: „O spun cu parere de rau ca echipa nationala nu mai este brandul care atragea inainte spectatori si sponsori. Trebuie recladit acest brand ca sa facem performanta, deoarece avem potential. Sa nu credeti insa ca acest lucru se va putea face peste noapte. Nivelul la juniori a ajuns atat de jos incat trebuie sa facem ceva pentru a-l readuce acolo unde a fost”.

Academii de fotbal in toata tara

Pe modelul celei construite de Hagi la Constanta, Federatia va deschide Academii de fotbal in toata tara. Se urmareste reinfiintarea „Luceafarului”, proiectul de succes din anii ’80, care a dus la formarea unei nationale de legenda, vezi „Generatia de Aur”. Sef peste noul „Luceafarul” va fi Gica Hagi, a carui Academie de la Constanta este un model care merita copiat. „Am sa-l ajut pe Popescu din toata inima, m-am simtit dator sa fiu alaturi de el in acest demers. Nu o sa am o functie clara, deoarece nu voi parasi Viitorul, clubul meu”, a mentionat „Regele”.

Vrea Liga 1 de 18 echipe

Ca sa castige sprijinul patronilor din Liga 1, Gica Popescu s-a grabit sa anunte de pe acum ca nu va vota modificarea sistemului competitional al primei divizii. „Campionatul trebuie sa ramana cu 18 echipe!”, este deviza „Baciului”, exprimata in conferinta de ieri: „Baza este asta de acum, trebuie sa fie un numar mare de formatii, eu sunt pentru marirea numarului echipelor din primul esalon. Nu vreau mai putine echipe in Liga 1”.

Hop si Prunea cu candidatura!

Gica Popescu nu este singurul component al „Generatiei de Aur” care va candida la conducerea Federatiei. Postul de presedinte este vizat si de Florin Prunea, actualul director al gruparii CSMS Iasi. „Ma gindeam de foarte multa vreme sa candidez la sefia Federatiei si cred ca voi face acest pas”, a anuntat, ieri, Prunea, care si-a anuntat apropiatii ca are promis sprijinul lui Michel Platini pe filiera Ionut Lupescu.

In cursa ar mai putea intra si Anghel Iordanescu, propus la „Casa Fotbalului” de Ioan Niculae, patronul clubului Astra Giurgiu, dar si Ioan Andone, care si-a manifestat intentia sa renunte la antrenorat in favoarea unui post in administratie.

Sprijin de la „Nasu'” Sandu

Actualul presedinte, Mircea Sandu, vede in Gica Popescu inlocuitorul perfect la conducerea FRF: „Stiam despre candidatura lui Gica Popescu, nu a fost o surpriza pentru mine. E foarte bine ca are alaturi de el fosti colegi de nationala, oameni deja cu experienta in administratie si in activitatea tehnica. Daca vor avea nevoie de mine, usa mea e deschisa, imi pot bate oricand la ea. Important e ca Gica Popescu si-a facut deja un proiect de echipa, ca se va apuca sa lucreze deja la strategii. E un om indicat sa conduca Federatia”. In ceea ce priveste anuntul facut in urma cu un an referitor la faptul ca nu va mai candida la presedintia FRF, Sandu a spus ca nu se va razgandi: „Eu am comunicat de mult, de mai bine de un an, ca nu mai candidez. Cei care nu au avut incredere in cuvantul meu sa le fie nu-stiu-cum. Cei care au avut incredere au aratat ca ma cunosc”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger