AcasăRecomandariGica Popescu il da afara pe Victor Piturca!

Gica Popescu il da afara pe Victor Piturca!

Momentul zero in fotbalul romanesc va fi reprezentat de alegerile pentru presedintia FRF. Noua echipa de conducere de la ”Casa Fotbalului” va opera schimbari inclusiv la nivelul bancii tehnice a echipei nationale.

Gica Popescu nu vede posibila o colaborare cu Victor Piturca (foto jos)
Victor Piturca

Favorit sa-i urmeze lui Mircea Sandu in fruntea Federatiei, fostul international Gica Popescu nu este dispus sa crediteze actualul staff tehnic cu inca o campanie de calificare la un turneu final (in cazul de fata, preliminariile pentru Euro 2016). Surse din anturajul selectionerului sustin ca acesta si-a anuntat, deja, colaboratorii ca nu vor mai lucra si-n 2014 pentru echipa nationala, desi mai au contract valabil inca doi ani si jumatate! ”Misiunea noastra s-a incheiat dupa acest baraj”, s-ar fi confesat Victor Piturca ”secundului” Eugen Neagoe la finalul meciului cu Grecia, de la Bucuresti, care n-a adus calificarea Romaniei la Cupa Mondiala de anul viitor. Pe de alta parte, cu toate ca multi ”binevoitori” chibitau despre ”falimentul” FRF, se pare ca ”Nasul” Sandu va lasa, totusi, cateva milioane de euro – se vorbeste de 7 milioane – in conturi.

Alegeri devansate la cererea ”Baciului”?

Desi anuntate initial la primavara, alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal vor avea loc in plina iarna, undeva spre sfarsitul lunii ianuarie (Comitetul Executiv al FRF, din decembrie, va stabili data exacta). Se doreste ca, prin aceasta manevra – ceruta de Gica Popescu, dupa unele zvonuri –, noua conducere de la ”Casa Fotbalului” sa aiba timp sa-si pregateasca strategia in vederea stabilirii tintarului pentru preliminariile Euro 2016; tragerea la sorti este programata pentru data de 23 februarie, la Nisa, in Franta.

Hagi a mai pregatit nationala in 2001

Hagi, favorit sa preia ”nationala”

Fara angajament in ultima perioada, Gheorghe Hagi ar putea reveni in circuit chiar pe banca echipei nationale. ”Regele” este favorit sa-l inlocuiasca pe Victor Piturca, mai ales ca ”rivalii” sai pentru postul de selectioner sunt sub contract cu alte cluburi: Dan Petrescu este ”legat” de Dinamo Moscova, Cosmin Olaroiu antreneaza in Emirate, iar Cosmin Contra tinteste titlul cu Petrolul Ploiesti.

Viitorul selectioner va debuta impotriva Argentinei!

Fara nicio actiune programata in primele doua luni ale anului viitor, noul selectioner al Romaniei are sansa sa debuteze pe banca ”tricolorilor” intr-un super-amical cu Argentina. Programat la Bucuresti pe 5 martie 2014, meciul va prilejui dueluri cu unii dintre cei mai valorosi fotbalisti de pe glob, in lotul ”pumelor” urmand a se regasi vedetele Messi, Higuain sau Di Maria.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.086 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger