AcasăSPORTGica Popescu e mic copil pe langa el. Uli Hoeness risca 10...

Gica Popescu e mic copil pe langa el. Uli Hoeness risca 10 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala!

Hoeness (stanga) a fost idolul unui alt fotbalist german celebru, Michael Ballack (dreapta)

Uli Hoeness, fostul mare fotbalist german, este in pericol sa-i calce pe urme lui Gica Popescu, dupa ce a recunoscut ca este vinovat de evaziune fiscala.

Hoeness (stanga) a fost idolul unui alt fotbalist german celebru, Michael Ballack (dreapta)

Hoeness, actualul presedinte al lui Bayern Munchen, a intrat pe mana procurorilor anul trecut, acestia sustinand ca oficialul bavarezilor se face vinovat de disparitia a 18 milioane de euro din contul campioanei Germaniei.

Mai mult, Hoeness este acuzat ca a dus banii in Elvetia, pentru a evita sa plateasca taxe, care sunt mai mari in Germania.

Procesul lui Hoeness a inceput luni, iar acesta a anuntat ca-si recunoaste vina, precizand ca „imi cer iertare pentru comportamentul meu total neadecvat”.

Conform presei germane, Hoeness risca 10 ani de inchisoare, in conditiile in care orice infractiune economica, cu prejudiciu ce depaseste un milion de euro, se pedepseste, automat, cu inchisoare cu executare. Iar presedintele lui Bayern are ghinionul sa fi intrat pe mana unui judecator despre care se spune ca este nemilos.

Hoeness (62 de ani) a evoluat pentru Bayern Munchen timp de 10 ani, a marcat cinci goluri in 35 de selectii la nationala Germaniei de Vest si a facut parte din echipa care a iesit campioana europeana in 1972 si campioana mondiala in 1974.

Ca jucator, Hoeness si-a trecut in cont trei titluri de campion al Germaniei, trei Cupe ale Campionilor Europeni, Cupa Germaniei si Cupa Intercontinentala.

Hoeness s-a retras din activitate in 1979 si chiar din acel an a fost instalat drept manager general al lui Bayern Munchen. Cu Hoeness ca inalt oficial al echipei, Bayern a castigat Liga Campionilor, Cupa UEFA, Cupa Intercontinentala, 15 titluri de campioana a Germaniei si sapte Cupe ale Germaniei. In plus, Hoeness a fost personaj principal in cateva dintre cele mai de succes actiuni ale clubului: incasarile au crescut cu 20%, numarul cotizantilor a crescut cu 10%, iar Bayern si-a tras un stadion ultimul racnet, Allianz Arena.

author avatar
Cristi Ionita
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger