AcasăSPORTGica Hagi il face pe knock-out pe Piturca: "Am pierdut doi ani...

Gica Hagi il face pe knock-out pe Piturca: „Am pierdut doi ani si jumatate cu el”

Gica Hagi, fostul mare international, sustine ca Victor Piturca a fost un pariu pierzator la conducerea nationalei de fotbal a Romaniei.

Hagi este de parere ca Piturca a gresit tactica pentru Euro 2016, in conditiile in care turneul final din 2016 era obiectivul declarat al selectionerului. Patronul echipei Viitorul Voluntari sustine ca Piturca trebuia sa mizeze pe fotbalisti tineri in preliminariile pentru Mondialul de anul viitor pentru a creste echipa pentru 2016.

In schimb, Piturca a folosit o echipa cu o medie de varsta destul de ridicat tocmai pentru a forta calificarea la turneul final din Brazilia.

Victor Piturca

“In acesti doi ani si jumatate nu s-a facut o echipa noua, nu s-a mizat pe jucatori tineri ca sa spunem ca obiectivul este Euro 2016. Am pierdut doi ani si jumatate si totul s-a terminat! S-a optat pentru jucatori de mare experienta si in doi ani si jumatate nu am vazut tineri. Acum trebuie sa stam alti doi ani si jumatate sa cautam alti zece tineri. Dar acum, poate pierdem din nou ca e un risc ss folosesti tineri, trebuie sa ai rabdare. Piturca a riscat, a convocat jucatori de 30 de ani si lumea e nemultumita”, a spus Hagi la GSP TV.

Fostul mare international il acuza pe Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ca nu a luat in seama sfaturile pe care i le-a dat si recomandarile privind folosirea unor jucatori tineri si de perspectiva.

“Eu i-am explicat lui Mircea Sandu ca daca nu bagi tineri trebuie sa garantezi calificarea pentru ca altfel n-ai format un grup de viitor sub 25 de ani. Strategia mea era sa fac totul public. Vreti calificare acum? Jucam cu experimentati. Daca vreti tineri, asteptam pana in 2016″, a spus Hagi.

author avatar
Cristi Ionita
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger