AcasăSPORTGhita vrea sa se bata in cusca!

Ghita vrea sa se bata in cusca!

Ghita are 40 de victorii si 7 infrangeri in meciuri pe reguli de K1

Nemultumit de premiile mici din circuitele K1, luptatorul roman Daniel Ghita vrea sa se mute in Statele Unite ale Americii pentru a intra in UFC, competitie in care se castiga infinit mai bine.

Ghita are 40 de victorii si 7 infrangeri in meciuri pe reguli de K1

Ca orice luptator, visul suprem al lui Daniel Ghita era de a deveni campion mondial K1 in Asia. Visul i s-a spulberat, insa, la inceputul anului trecut, cand japonezii de la “Fighting and Entertainment Group”, organizatorii circuitului din 1993, au dat faliment. Chinezii de la FIKA au cautat sa revitalizeze brandul, dar s-a batut pasul pe loc, astfel ca preliminariile si turneul final au fost anulate in 2011. Chiar si asa, luptatorii se bateau mai mult pentru faima in conditiile in care Alistair Overeem, campionul mondial din 2010, a obtinut 400.000 de dolari din cele patru victorii care i-au adus titlul (doar 100.000 de dolari pe meci). Ramas fara solutii, Ghita si-a incercat norocul in Europa, unde legea este facuta de olandezii de la „It’s Showtime” si de Edi Irimia cu al sau SuperKombat. Luptatorul roman a ales versiunea „It’s Showtime”, mai ales ca se antreneaza de mai bine de doi ani in Olanda si a devenit rapid campionul mondial al circuitului, dupa ce l-a invins pe Hesdy Gerges la sfarsitul lunii ianuarie. In ciuda victoriei obtinute, Ghita s-a ales cu mai putin de 100.000 de euro de pe urma partidei.

Recomandat de Overeem

Circuitul UFC a fost inaugurat in noiembrie 1993

In aceste conditii, Daniel a recunoscut, pentru liverkick.com, ca negociaza trecerea in SUA pentru a participa la meciuri de MMA (arte martiale mixte), incurajat de bunul sau prieten, Alistair Overeem. Cei doi au fost parteneri de antrenamente in Olanda, astfel legandu-se si relatia speciala. Olandezul l-a recomandat la Blackzillians, celebra academie de arte martiale din Boca Raton, Florida. La inceput, Ghita doar se va antrena in SUA, el urmand sa faca treptat trecerea catre meciuri de MMA. Fostul SPP-ist nu stapaneste inca foarte bine tehnicile de lupta la sol si, in plus, mai are contracte de onorat. Ghita trebuie sa se bata cu Serghei Lascenko pe 10 martie, la Zagreb (Croatia) si cu Frederic Sinistra pe 30 iunie, la Bruxelles (Belgia).

Poate deveni milionar in dolari

Desi nu au un succes la fel de mare in Europa precum meciurile de K1, disputele de MMA produc saci de bani peste Ocean. De pilda, gala „UFC 143”, care a avut loc pe 4 februarie in “Mandalay Bay Events Center” din Las Vegas, a adus organizatorilor 2,4 milioane de dolari din cele 9.000 de bilete vandute. Mai mult, 400.000 de telespectatori au platit cate 55 de dolari fiecare (22 de milioane de dolari in total) pentru a urmari gala in sistem pay-per-view. Si sportivii au fost platiti pe masura. Carlos Condit, Nick Diaz, Josh Koscheck si Fabricio Werdum, patru dintre luptatorii aflati pe cardul UFC 143, au castigat cel putin cate 100.000 de dolari fiecare, desi nu sunt cei mai cunoscuti sportivi din circuit. Astfel, cu cate victorii obtinute in UFC, Daniel Ghita poate deveni rapid un milionar in dolari, mai ales ca la gale se ofera si bonusuri pentru cel mai frumos meci, cel mai spectaculos KO sau cea mai spectaculoasa manevra de submission.

Morosanu a castigat prima piramida SuperKombat din 2012

“Moartea din Carpati” Catalin Morosanu este primul sportiv calificat la turneul final SuperKombat din acest an. Morosanu a castigat, la Podgorica, prima piramida SuperKombat din acest an. Luptatorul roman i-a batut pe Utley Meriana (Curacao), prin knock-out in repriza a doua si pe Anderson “Braddock” Silva (Brazilia), la decizie. “Moartea din Carpati” ramane astfel in lupta pentru marele premiu pus la bataie de organizatorul Edi Irimia in acest an: 50.000 de euro si o masina ultimul racnet. In cadrul galei din Muntenegru au mai luptat trei romani. Andrei Stoica l-a invins, la decizie, pe Redouan Cairo (Surinam), Raul Catinas l-a invins, la decizie, pe Yuksel Aydin (Turcia), iar Ionut Atodiresei a fost invins, la decizie, de Sasa Jovanovic (Austria).

author avatar
Cristi Ionita
660 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger