AcasăSPORTGhita l-a macelarit pe Zimmerman in 30 de secunde

Ghita l-a macelarit pe Zimmerman in 30 de secunde

Luptatorul roman Daniel Ghita a obtinut, sambata, a treia victorie din ultimele patru meciuri disputate, dupa ce l-a batut pe Errol Zimmerman in gala Glory 13 Tokyo.

Disputa dintre cei doi a reprezentat revansa unei confruntari din 2010, cand Daniel Ghita l-a facut knock-out pe Zimmermand la K1 Final Elimination intr-o gala desfasurata la Seul.

De aceasta data, Zimmerman a rezistat doar 30 de secunde in fata luptatorului roman, Ghita facandu-si praf adversarul cu o tactica de zile mari. Romanul a controlat startul intalnirii cu o serie de lovituri joase de picior si l-a trimis pe Zimmerman in lumea viselor cu un croseu de zile mari, sportivul din Insulele Curacao fiind extrem de surprins de lovitura incasata.

A fost a 50-a victorie obtinuta de Daniel Ghita in meciuri disputate de roman pe reguli de K1, 39 de victorii fiind obtinute prin knock-out. Romanul a suferit doar 10 infrangeri, multe cu cantec.

Marele castigator al galei Glory 13 Tokyo a fost olandezul Nieky Holzken, luptator care a devenit campionul Glory la categoria welter (77 de kilograme), dupa ce a castigat o piramida de patru luptatori. Holzken l-a batut, la decizie, pe armeanul Karapet Karapetyan, dupa ce l-a facut de doua ori knock-down cu croseul de stanga, iar in finala l-a facut knock-out pe canadianul Joseph Valtellini cu acelasi necrutator croseu de stanga.

In ceea ce s-a vrut a fi ultimul sau meci disputat in Asia, Peter Aerts a pierdut la decizie in fata belgianului Rico Verhoeven. Diferenta de ani a contat enorm. Cu aproape 20 de ani mai tanar si mult mai proaspat, Verhoeven a controlat disputa, mai ales in reprizele a doua si a treia, cand a fost evident ca Aerts a terminat benzina. Desi a stat fata in fata cu noul campion Glory, Aerts a reusit doar trei lovituri clare, in timp ce Verhoeven a punctat cu 26 de lovituri clare.

In schimb, japonezul Makoto Uehara a debutat cu dreptul in Glory invingandu-l la decizie pe americanul Dustin Jacoby. Rezultatul l-a luat prin surprindere pe american, care a controlat centrul ringului, dar statisticile au aratat ca Uehara a lovit de aproape doua ori mai mult.

author avatar
Cristi Ionita
1.064 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger