AcasăSPORTGazprom vrea reinfiintarea campionatului URSS!

Gazprom vrea reinfiintarea campionatului URSS!

Gazprom este cel mai dorit sponsor din Europa

Gigantul rus si-a propus sa revolutioneze fotbalul est-european: va finanta un proiect colosal, care urmareste infiintarea unui veritabil campionat in care se joace toate superputerile din fostul spatiu sovietic.

Gazprom este cel mai dorit sponsor din Europa

In vremuri de criza majora, compania Gazprom nu mai este atat de dispusa sa dea bani doar pentru fotbalul vest-european – vezi contractele de sponsorizare cu UEFA (pentru UEFA Champions League) sau cu Schalke 04, formatie din Germania.

Jucatorii lui Anji sunt pe locul 2 in Rusia

Oficialii rusi se gandesc sa creasca nivelul sportului rege in Europa de Est, iar planul prevede reinfiintarea campionatului URSS, pe o structura restransa

Sahtior, chemata sa joace in noua competitie

Din competitie ar urma sa faca parte doar cele mai puternice cluburi din fosta Comunitatea a Statelor Independente. Vizate sunt in primul rand gruparile ruse Zenit St.Petersburg (club finantat chiar de Gazprom), Rubin Kazan, Anji Mahacikala, Terek Groznai, TSKA Moscova, Spartak Moscova, Dinamo Moscova si Lokomotiv  Moscova, plus Dinamo Kiev, Sahtior Donetk, Metalist Harkov si Dnepr Dnepropetrovsk (din Ucraina) ori BATE Borisov din Belarus.

TSKA Moscova, mandria Armatei ruse

Ideea este considerata una de succes de oficialii team-urilor Dinamo Kiev si Anji, dar nici celelalte echipe nu vor avea ceva de obiectat. Serghei Ivanov, numarul 2 in cadrul Gazprom, a declarat ca „un campionat in care sa se lupte formatiile din patru sau cinci foste republici sovietice ar fi mult mai interesant si cu siguranta mai spectaculos”. „Ar avea doar aspecte pozitive”, a declarat si Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev. Din cate se pare, UEFA nu respinge aceasta varianta, dar Michel Platini asteapta sa poarte un dialog cu insusi Vladimir Putin. Dupa cum bine se stie, Rusia organizeaza „mondialul” din 2018, probabil primul turneu final cu Platini sef la FIFA, alegerile fiind programate peste doi ani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger