AcasăSPORTGazonul de pe „National Arena” se rupe

Gazonul de pe „National Arena” se rupe

Mai sunt sase zile pana la confruntarea Romania – Franta, din preliminariile Euro 2012, iar federalii intampina mari greutati cu gazonul de pe cel mai tare stadion din Romania.

Marti seara, la primul antrenament desfasurat pe „National Arena” de la construirea impunatorului stadion, mai multi jucatori ai primei reprezentative s-au crucit cand au vazut cum bucati intregi de gazon se desprind cu mare usurinta. „Pur si simplu se rupe!”, a exclamat un fotbalist dupa antrenamentul lui Piturca, facand referire la gazonul pentru care s-a platit 200.000 de euro. Auzind de problemele ivite la arena, federalii au inlemnit, cu atat mai mult cu cat au realizat de ce rusine ar fi avut parte daca amicalul anulat cu Argentina, programat pe 10 august, s-ar fi disputat.

Potrivit firmei care s-a ocupat de montarea gazonului – Gama Verde SRL, societate condusa de Adrian Oprisan, fratele baronului de Vrancea cu acelasi nume – terenul de pe „National Arena” este garantat la o utilizare lunara de 14 ore, asta insemnand aproximativ 9 meciuri, fara a lua in calcul sedintele de incalzire si pauzele.

Garantia mentionata de Oprisan pare una de bun simt, insa discutia se muta deja in alt plan: gazonul de pe arena lui Oprescu a dat semne de „oboseala” după un prim antrenament, ceea ce ridica mari suspiciuni legate la calitatea „covorului” si/sau la procesul de aplicare al acestuia. In aceste conditii, lumea se intreaba unde vor juca tricolorii, dar si gruparile Steaua, Rapid si Otelul, din moment ce gazonul de care s-a ocupat firma lui Oprisan a cedat dupa primul antrenament derulat pe „National Arena„?

In urma cu cateva zile, reprezentantul Gama Verde atragea atentia ca „inghesuiala” de pe marea arena bucuresteana (partidele nationalei, meciurile din Liga 1, Champions League si Europa League) poate afecta termenul lunar de valabilitate al gazonului, acesta mentionand ca, daca se vor disputa foarte multe meciuri, covorul verde va ceda, iar Primaria va fi nevoita sa „apeleze destul de des la regazonare”.

author avatar
Cristi Ionita
986 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger