AcasăSPORTGazonul a fost second-hand? Nu, dar nu rezista la tavaleala!

Gazonul a fost second-hand? Nu, dar nu rezista la tavaleala!

Rulourile de iarba trebuiau aplicate in prima decada a lunii iulie, numai ca, la acea data, ele se aflau depozitate in containere frigorifice stationate undeva pe teritoriul Ungariei.

Gazonul arata de parca ar fi fost atacat de cartite

Depasind problema terenului de joc, trebuie spus ca nationala lui Piturca a fost cea avantajata de starea gazonului, nicidecum Franta! Spre finalului partidei, Tatarusanu a tras de timp mai ceva decat condamnatii pe scaunul electric. Cu asa tactica, selectionerul nostru s-a comportat, marti seara, precum Mourinho inaintea confruntarilor cu FC Barcelona, cand portughezul parjolea/ inunda dreptunghiul verde, pentru a bloca temuta tiki-taka a catalanilor.

De vina: factorul vegetativ

Covorul de iarba pe „National Arena” a fost adus din Italia de catre firma „SC Gama Verde SRL”, patronata de Adrian Oprisan, fratele PSD-istului Marian Oprisan. Rulourile trebuiau aplicate in prima decada a lunii iulie, numai ca, la acea data, ele se aflau depozitate in containere frigorifice stationate undeva pe teritoriul Ungariei. Au fost aduse la Bucuresti abia dupa finalizarea lucrarilor la stadion, gazonul fiind montat pe 29 iulie. Cele 38 de zile ramase pana la inaugurare s-au dovedit prea putine pentru prinderea ierbii, explica primarul Oprescu. „Exista explicatii de natura agronomica raportate la arhitectura arenei, la conditiile de acolo, vizavi de vegetatie. De factorul vegetativ de acolo. Nu exista alte probleme legate de calitate, de tehnologie, de strat suport, de tratament sau alte chestii. Aceeasi problema s-a intamplat si la Commerzbank-Arena din Frankfurt”, spune reprezentantul firmei lui Oprisan.

„Iarba e din Italia sau de pe o pasune romaneasca?!”

Costin Lazar s-a rupt o data cu gazonul

Primaria arunca pisica in curtea constructorului Max Bogl, care la randul sau spune ca a angajat o firma din Italia sa puna gazonul, iar aceasta a subcontractat lucrarea catre societatea lui Oprisan. In momentul de fata exista doua ipoteze.  Prima se refera la rulourile de iarba care, de fapt, n-ar fi fost aduse din Italia, ci din Romania. Apoi, exista temeri ca procedura de montare a rulourilor a fost gresita. Marius Stan, de la Otelul Galati, afirma ca terenul nu trebuia atins pret de doua luni de la lipirea brazdelor.

Becali schimba gazonul pe banii lui

Exasperat de starea gazonului de pe stadionul pe care Steaua va juca saptamana viitoare cu Schalke 04, Gigi Becali s-a intalnit, ieri, cu Sorin Oprescu. Finantatorul a cerut aprobare pentru a schimba suprafata de joc: „Oricum, terenul nici nici n-a fost platit si nici nu se va intampla asta, pentru ca nu se prezinta in conditii bune. I-am spus lui Oprescu ca imi asum raspunderea sa fac un gazon bun. Il platim noi acum, eu si Copos, iar apoi ne recuperam banii de la firma constructoare, pac-pac! Aduc gazon nou, nu din Germania, nu din Italia, eu vreau din Olanda! Si nu de 3 centimetri, ci de 5!”.

Patru meciuri in 14 zile

Saptamana viitoare reincepe balul pe „National Arena”. Steaua joaca joi, pe 15, cu Schalke, in Europa League, iar duminica are loc derby-ul Dinamo – Rapid. Luna septembrie trage cortina peste „National Arena” cu intalnirile Otelul – Benfica (27/ Liga Campionilor) si Rapid – PSV Eindhoven (29/ Europa League).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger