AcasăSPORTGaz Metan Medias s-a calificat in turul III preliminar al Europa League

Gaz Metan Medias s-a calificat in turul III preliminar al Europa League

Gaz Metan Medias s-a calificat in turul III preliminar al Europa League, dupa ce s-a impus, cu 2-0, in returul cu finlandezii de la KUPS Kuopio.

Invinsa in tur, in Finlanda, cu 1-0, Gaz Metan Medias a tremurat din greu in returul de pe teren propriu, inainte de a-si asigura calificarea.

Williams putea deschide scorul pentru oaspeti, in minutul 21, dar lobul acestuia a trecut agonizant de aproape de poarta lui Plesca.

Dupa doua momente favorabile irosite cu nonsalanta, Ciprian Petre a reusit in cele din urma sa deschida scorul in minutul 36. Fostul mijlocas al Gloriei Bistrita a punctat cu un sut fabulos, in diagonala, trimis de la 20 de metri.

Bucuria Gazului a fost aproape sa se naruie in minutul 39, cand Lazar a avut o interventie cel putin imprudenta asupra aceluiasi Williams, dar centralul ne-a iertat de un posibil penalty.

Formatia noastra a dominat copios repriza a doua. Ocazia uriasa ratata de Ciprian Petre in minutul 52, sut putin pe langa poarta oaspetilor, a prefatat golul calificarii reusit de Hoban doar 60 de secunde mai tarziu. Fundasul Gazului a punctat cu o reluare din apropiere, dupa o centrare a lui Eric.

Mediesenii puteau sa-si mareasca lejer avantajul dupa minutul 70, dar Eric, de doua ori, Parvulescu, Ciprian Petre si Hoban s-au jucat cu ocaziile.

In cele din urma, formatia lui Cristi Pustai s-a impus cu 2-0, desi oaspetii au atacat si cu portarul in prelungiri, si si-a asigurat calificarea in turul III preliminar al Europa League. Pentru Gaz Metan Medias urmeaza o dubla de foc cu un adversar si mai puternic, nemtii de la FSV Mainz.

Cristi Pustai a inceput cu Plesca – Hoban, Florin Lazar, Akaki, Buzean – Muntean (Breeveld 64), Todea, Ciprian Petre (Zaharia 79), Parvulescu – Eric – Bawab (Markovic 84).

Finlandezii au raspuns cu Hilander, Nissinen, Holopainen (Hoivala 76), Karkkainen, Joenmaki, Williams, Pannanen (Oravainen 40), Balogh, Nykanen, Ilo (Kaivonurmi 61), Venalainen.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger