AcasăSPORTGaz Metan joaca cu KUPS Kuopio in Europa League

Gaz Metan joaca cu KUPS Kuopio in Europa League

Gaz Metan Medias, reprezentanta Romaniei in turul doi preliminar din Europa League, va evolua intr-o dubla mansa impotriva echipei finlandeze KUPS Kuopio.

Calificata in extremis in preliminariile Europa League, dupa ce Poli Timisoara a fost eliminata la masa verde din cupele europene, Gaz Metan Medias isi va incepe aventura europeana tocmai in Finlanda, la Kuopio, un oras cu mai putin de 100.000 de locuitori.

Gaz Metan va evolua impotriva formatiei finlandeze KUPS Kuopio, in turul al doilea preliminar din Europa League, prima mansa urmand a se juca in Finlanda, pe 14 iulie. Returul este programat o saptamana mai tarziu.

Infiintata in acelasi an cu Rapid Bucuresti, 1923, KUPS Kuopio a fost de cinci ori campioana Finlandei, ultima data in 1976. KUPS mai are in palmares doua cupe ale Finlandei si o Cupa a Ligii Finlandei.

Formatia antrenata de Esa Pekonen evolueaza pe un stadion de numai 2.700 de locuri, dintre care 800 de locuri sunt pe scaune. Pekonen se bazeaza pe nigerienii Olajide Williams, Dickson Nwakaeme si Raphael Udah, camerunezul Patrice Ollo si ungurul Balasz Balogh. KUPS nu a mai evoluat din 1990 in cupele europene, iar atunci a fost eliminata, cu 2-2 si 4-0, de Dinamo Kiev, in primul tur din Cupa Cupelor. Formatia finlandeza a castigat doar doua dintre cele 18 meciuri jucate pana acum in cupele europene si are in palmares cateva infrangeri usturatoare (0-7 si 0-7 cu St. Etienne, 0-4 si 2-5 cu FC Brugge, 0-5 cu Ruch Chorzow sau 0-4 cu Dinamo Kiev).

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger