AcasăSPORTGavril din Bacau, urmasul lui Bute la supermijlocie

Gavril din Bacau, urmasul lui Bute la supermijlocie

Bacauanul a castigat clar primele doua meciuri disputate la profesionisti

La 26 de ani, pugilistul bacauan Ronald „The Thrill” Gavril se pregateste sa incerce marea cu degetul, el urmand sa sustina, pe 6 iulie, primul meci de box profesionist in patria acestui sport, America.

Gavril (dreapta) se antreneaza constant alaturi de Librado Andrade (stanga), sub comanda lui Eddie Mustafa

Multiplu campion national de amatori si medaliat cu bronz atat la Mondiale, cat si la Europene, Gavril a decis sa faca pasul cel mare catre profesionisti anul trecut, dupa ce cariera de la amatori i-a fost umbrita de mai multe episoade neplacute.

Bacauanul a castigat clar primele doua meciuri disputate la profesionisti

In 2007, prezent la Campionatele Mondiale de la Chiago, Ronald a fost acuzat, alaturi de alti doi colegi, Bogdan Dinu si Iulian Stan, de furt din magazine.

Ronald a fugit tocmai la Las Vegas pentru a-si construi o noua viata

Un an mai tarziu, Gavril a fost retinut pe aeroportul din Tunis, fiind suspectat intr-un caz de frauda pe internet. In 2009, Alexandru Gavril, fratele lui Roland, si-a ucis cu bestialitate fetita de numai trei ani. Satul de incercarile la care a fost supus, Roland a batut mai bine de un an de zile la portile cluburilor de box profesionist pana ce a ajuns anul trecut sa debuteze la categoria super-mijlocie cu o victorie obtinuta prin knock-out, impotriva americanului Gilbert Gastelum. Dupa ce in februarie anul acesta l-a invins, la decizie, pe lituanianul Andrejs Loginovs, Gavril se pregateste ca, pe 6 iulie, sa sustina primul meci in Las Vegas. Bacauanul va infrunta, in „Hard Rock Hotel&Casino”, un adversar inca nedeterminat, dar exista zvonuri ca Gavril va incrucisa manusile cu veteranul Carlos De Leon (33 de ani, 21 de victorii la profesionisti), sportiv care nu a mai boxat din aprilie 2009, cand a fost facut knock-out de Allan Green. Incantat de posibilitatea de a fi comparat cu Bute, Gavril spune ca spera ca iubitorii boxului sa ajunga sa-l cunoasca pentru rezultatele pe care le obtine si nu doar pentru ca boxeaza la aceeasi categorie cu fostul campion mondial.

Legitimat la un club din California

Stabilit de mai bine de un an in SUA, Ronald Gavril a semnat un contract de reprezentare cu „Fight Club OC”, al treilea cel mai important club de box si arte martiale din Las Vegas. Infiintat si condus de Roy Englebrecht, „Fight Club OC” organizeaza aproape toate galele sub egida „Golden Boy Promotions”, organizatia fostului campion mondial Oscar de la Hoya. In plus, Ronald se antreneaza la „HIT Factory Gym”, una dintre cele mai cunoscute sali din Vegas.

Recomandat de Toney si Sugar Ray Leonard

In ciuda faptului ca a sustinut numai doua meciuri pana acum la profesionisti, Gavril are sustinere importanta din partea unor nume grele ale boxului mondial. Fostul campion mondial Sugar Ray Leonard, promotorul galei in care bacauanul si-a facut debutul la profesionisti, a precizat ca Ronald are toate calitatile necesare pentru a deveni, la randu-i, un campion mondial. De asemenea, James Toney, fost campion mondial la trei divizii diferite si primul antrenor al lui Gavril la profesionisti, pariaza pe o cariera stralucita a bacauanului.

Antrenat de un fost campion de la semigrea

Ronald Gavril se pregateste de cateva luni cu americanul Eddie Mustafa Muhammad. Tehnicianul de 60 de ani, pe numele sau adevarat Edward Dean Gregory, a fost campion mondial la categoria semigrea, in versiunea WBA, in perioada 31 martie 1980 – 18 iulie 1981, perioada in care i-a invins pe Marvin Johnson, Jerry Martin si Rudy Koopmans, dar in care a pierdut centura in fata legendarului Michael Spinx. Intr-un interviu acordat recent presei americane, Eddie Mustafa l-a promovat intens pe Ronald Gavril anuntand ca bacauanul mai are nevoie doar sa-si adapteze modul de a boxa la stilul american pentru a se putea implica in lupta pentru o centura de campion mondial. Interesant este ca prin mainile lui Eddie Mustafa au trecut nume celebre ale boxului actual mondial precum Zab Judah sau Chad Dawson, iar acum Ronald Gavril se antreneaza cot la cot cu mexicanul Librado Andrade, boxer invins de doua ori de Lucian Bute.

author avatar
Cristi Ionita
983 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger