AcasăSPORT"Gaura" de 5 milioane de euro la FRF apare ca profit de...

„Gaura” de 5 milioane de euro la FRF apare ca profit de 13 milioane la Ministerul de Finante

Mircea Sandu conduce o Federatie mai bogata de la an la an

La doar o zi dupa ce liderul FRF s-a plans ca nationala i-a adus o gaura de cinci milioane la buget, statul roman l-a pus la colt pe seful de la „Casa Fotbalului” cu un raport fiscal aferent anului trecut.

Mircea Sandu conduce o Federatie mai bogata de la an la an

Din acesta reiese ca bilantul financiar-contabil al FRF nu este nicidecum negativ. Din contra, am putea spune ca la Federatie sunt bani „sa-i intorci cu lopata”. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor Publice, excedentul FRF in 2011 a fost de 13,3 milioane de euro, balanta veniturilor (30 de milioane de euro) depasind cheltuielile raportate in valoare de 17,1 milioane de euro. Pe anul trecut, capitalurile proprii ale FRF s-au ridicat la suma de 27,08 milioane de euro. Si atunci, de ce se jeluia Mircea Sandu, miercuri, cand afirma ca echipa nationala a „papat” cinci milioane de euro? Banii au fost trecuti la capitolul cheluieli, dar veniturile din sponsorizari si de la UEFA au depasit cu mult temerile „Nasului”.

Prin comparatie, la Liga Profesionista de Fotbal s-au inregistrat venituri de 807.000 euro, dar fara niciun profit, deficitul fiind de 512.000 euro. Capitalurile proprii ale forului condus de Dumitru Dragomir au fost de 2,3 milioane de euro. Cat priveste societatea SEG (partenerul exclusiv al FRF pe chestiuni de marketing), patronata de Roberto Verdes si Kiki Iancu, aceasta a inregistrat un profit net de 613.000 euro la o cifra de afaceri de 5,08 milioane de euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
782 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger