AcasăSPORTGata cu răbdarea! Chelsea l-a pus pe liber pe Frank Lampard. Numele...

Gata cu răbdarea! Chelsea l-a pus pe liber pe Frank Lampard. Numele vehiculat ca posibil înlocuitor

După aproape un an și jumătate de la numirea lui Frank Lampard la cârma echipei engleze, s-a aflat oficial că formația patronată de către Roman Abramovich va avea un nou tehnician.

Clubul englez a anunțat, luni, despărțirea de antrenorul principal Frank Lampard. Și faptul că se caută o schimbare. ”A fost o decizie foarte dificilă, nu una pe care proprietarul şi Consiliul de administraţie au luat-o cu uşurinţă. Îi suntem recunoscători lui Frank pentru ceea ce a realizat ca antrenor principal al echipei. Cu toate acestea, rezultatele (…) recente nu au îndeplinit aşteptările clubului, lăsând echipa la mijlocul clasamentului, fără o cale clară de îmbunătăţire”, s-a transmis din direcția clubului în chip de motivare a hotărârii confirmate oficial în prima zi a acestei săptămâni.

Chelsea publică și o declarație a patronului Roman Abramovich, în chip de primă reacție la decizia de a-l schimba pe Lampard (42 de ani) din fruntea echipei. ”A fost o decizie foarte dificilă pentru club, nu în ultimul rând pentru că am o relaţie personală excelentă cu Frank şi îl respect foarte mult”, a transmis afaceristul, citat în comunicatul postat luni pe site-ul clubului.

Aducând la rândul său vorba despre nevoia unei schimbări, date fiind ”circumstanțele actuale”, patronul clubului englez i-a mulțumit lui Lampard pentru munca depusă ca antrenor principal la Chelsea și i-a transmis, între altele, că ”va fi primit întotdeauna cu căldură înapoi pe Stamford Bridge”.

Thomas Tuchel, dat ca favorit în postura de succesor al lui Lampard

Deși încă din direcția clubului nu s-au făcut precizări cu privire la variantele luate în calcul pentru postura de antrenor principal al formației londoneze, presa britanică vechiculează deja un nume.

Este vorba despre cel al germanului Thomas Tuchel (47 de ani), potrivit site-ului BBC. Tuchel este fostul tehnician al echipei Paris Saint-Germain și ex-antrenor al formației Borussia Dortmund. Rămâne de văzut dacă Tuchel va fi cel căruia îi va reveni, până la urmă, misiunea de a prelua echipa aflată pe locul 9 în Premier League, pentru a aduce mult-dorita schimbare la Chelsea.

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger