Gasca zurlie

Veniti sambata seara in groapa Teiului echipati in negru precum cioclii si cu gandul la un darab de slanina, studentii din Regie le-au pus fara mila juvatul catelusilor aciuati pe sub tribunele stadionului Dinamo, dovedind, cu aceasta isprava, ca ei nu au spart gasca aia zurlie in stare sa incurce un intreg campionat si, mai ales, pe cei care se lafaie in jilturile captusite cu euroi.

Jucatorii de la Sportul, victoriosi in Stefan cel Mare

Nimeni nu credea ca alde Ferfelea le vor face pocinogul elevilor scoliti de Ciobotariu si imbuibati cu carboavele lui Borcea si Badea, atata vreme cat pozitia lor in clasament ii obliga sa poarte ochelari fumurii ca sa-si protejeze ochii de lumina suparatoare a… lanternei rosii. E drept ca fotbalistii-studenti nu au pierdut niciun meci in ultimele cinci etape (doua jocuri egale si trei victorii), lucru care ne face sa banuim ca Vasile Siman i-a hranit in iarna asta cu galeti pline de jar si i-a adapat din fantana cu apa miraculoasa aflata in curtea morii lui Assan. Izbanda lor cu 3-1 ii scoate, deocamdata, din zona plangerii. Pe de alta parte, Dinamo pierde fotoliul de lider, lasand locul caldut celor de la CFR Cluj, carora le crescuse barba de un cot de atata asteptare! Uimirea pe care au produs-o elevii lui Daniel Isaila este cu atat mai mare cu cat in teren au evoluat cativa jucatori de care nu s-a prea auzit. Bravo lor! Cu o seara inainte, pe terenul din comuna unde isi avea resedinta rurala Doamna Chiajna, Rapiduletul a deraiat si a luat-o pe miriste din pricina pietroiului pus pe sine de ilustrul necunoscut Adrian Popa. Acesta a luat o minge din propriul teren si a pornit cu ea la picior intr-o cursa nebuna de ziceai ca-i… acceleratul (pardon, Intercity, mai nou!) de Constanta, a driblat vreo cativa acari adormiti si i-a varat-o printre ochi in plasa nervosului Dani Coman, care mai tot timpul meciului s-a harjonit prin gard cu fanii visinii. Scos din pepeni de acestia, portarul rapidist a aruncat in ciurda zgandaricilor cu o sticla plina cu ceai de rostoparnita, vitregindu-l astfel pe Razvan Lucescu, care, dupa infrangeri, consuma de obicei acest lichid ce-i alunga amareala si supararea. In intamplarea asta nu trebuie sa uitam meritele tanarului antrenor de la Chiajna, Laurentiu Reghecampf, care a gandit o tactica si o echipa castigatoare. Douazecisidoua de mii de suporteri stelisti au stat duminica seara cu sufletul la gura 93 de minute in tribunele stadionului din Ghencea, in asteptarea victoriei echipei iubite. Intorsi in Drumul Taberei, la vechea lor matca, fotbalistii si spectatorii s-au bucurat de revenirea lor in templul Campioanei Europei, edificiu recuperat in sfarsit, dupa un purcoi de declaratii si frecusuri, de catre latifundiarul din Pipera, detinatorul echipei de fotbal Steaua, dar si, dupa afirmatiile sale, detinatorul exclusiv al secretului de inchegare a branzei de oaie.

In jocul cu Astra, trupa lui Ilie Stan s-a dovedit mai buna, castigand disputa cu 2-1. Cum formatia fostului bombardier din Ghencea castiga meci dupa meci, nu intelegem ce-l tot face pe Gigi Becali sa-l ameninte pe tanarul tehnician cu inlocuirea!? Unii spun ca e o tactica ciobaneasca. Te pomenesti!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger