AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuGasca vesnicilor contestatari

Gasca vesnicilor contestatari

Pe zi ce trece, in fotbalul nostru lovit de podagra, tot mai multi sefi de club isi scot cornitele si behaie a pustiu atunci cand echipele finantate de ei achizitioneaza cate-o infrangere pe dreptunghiul de iarba.

Chit ca nu au dreptate, acesti clevetitori cu buzunarele doldora, care au pus laba pe fostele cluburi pastorite in vechile vremuri de institutii generoase, se cred alfa si omega, sentiment ce-i arunca in butoiul cu infumurare si cad in patima celor care umbla cu contestatiile in protap. Cocotati pe capra trasurii, ei se burzuluiesc si lovesc in dreapta si-n stanga ori de cate ori nu le convine ceva, infigand totodata jungherul razbunarii in inimile celor care nu au cantat la acelasi tambal cu ei. Daca avem in vedere vreo cateva meciuri terminate pe muchie de cutit, observam cu amaraciune ca, atunci cand echipele lor au pierdut vreo intalnire, bibicilor li s-au umflat jugularele de manie si s-au pornit sa improaste saliva peste toti cei care nu le-au pus pe tava victoria. Cum ei viseaza ca-s singurii care invart pe degete tot ce misca, in fata insuccesului decreteaza ca arbitrii trebuie aruncati in groapa cu jar, si dupa ei cei care conduc fotbalul romanesc, fanii, adversarii si chiar muncitorii care n-ar fi udat la timp gazonul stropit cu ghinion. Acesti neostoiti contestatari alcatuiesc o gasca ilustra din care nu pot lipsi Gigi, George, Florian, Cristi si Marian. Nu mai departe dupa  meciul dintre Pandurii Targu Jiu si banuitii studenti clujeni, terminat cu victoria meritata a minerilor, presedintele de pe Somes a contestat arbitrajul, incercand sa ne convinga ca a pierdut pe nedrept. Oare domnul patron n-a vazut ca elevii lui Ionut Badea au jucat haotic, fara nicio gandire, cu vlaga lasata pe-acasa ori prin niscai cafenele unde doua ance vibreaza pentru un oboi? (Rog sa nu fim banuiti ca facem jocuri de cuvinte, ca de exemplu: doua ance =  biance.) Noroc, spunem noi, ca printre acesti vesnici contestatari mai sunt cativa rataciti care nu le imita felul de a se purta, vazandu-si de treburile lor si lasand libere prima pagina a ziarelor si ecranele televizoarelor dimineata, la pranz si seara pentru cei indrituiti a comenta si a-si da cu presupusul!

P.S. Plecarea lui Dinu Gheorghe de la Rapid dovedeste ca, in Giulesti, Rapidul curand va deraia. Sa te lipsesti de unul dintre cei mai priceputi oameni din fotbalul nostru, mi se pare, pentru Copos, un fel de harachiri! Ma rog, fiecare cu… cofetaria lui!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger