Gasca papagalilor

Duminica, inainte de caderea serii, pe stadionul din Regie, unde la meciuri se aduna mai multi gugustiuci decat spectatori, fosta „gasca nebuna” a ingurgitat doua goluri de la haita „cainilor rosii”, aratandu-ne ca Siman le-a implantat elevilor sai, in locul maselelor cu care spargeau in anii trecuti mai toate nucile costelive ale adversarilor, niste dinti de lapte cu care nu mai pot mesteca nici macar un bot de mamaliga.

Jucand in dorul lelii, matusalemicii studenti ai lui Multescu n-au putut tine piept baietilor convalescentului Cornel Dinu, dinamovistii zburdand pe terenul de langa Podul lui Oprescu cu gandul la intalnirea pe care urmeaza s-o aiba cu Vorskla Poltava joia viitoare. Dintre cei doisprezece suporteri ai Sportului Studentesc, unul mai cu scaun la cap, vazand cat de lamentabil joaca favoritii sai, le-a strigat nemultumit, la sfarsitul partidei, ca au ajuns o gasca de papagali impaiati, iar ca razbunare si-a inrosit palmele aplaudandu-i pe alde Torje. Tot duminica, aproape de crucea noptii, mielutii lui Gigi n-au reusit decat sa behaie a paguba la poarta Astrei din Ploiesti, care, condusa de pe margine de sturlubaticul Sumudica, le-a varsat sistarul cu laptic, lasandu-i pe stelisti vitregi de victoria din care credeau ca se vor nutri inaintea partidei pe care o vor juca impotriva baietilor cu ceafa groasa hraniti din gunoaiele lui Borisov, imparatul deseurilor de peste Dunare.

Evacuatii din Ghencea au alergat cat pentru doua meciuri, dar acest lucru nu le-a fost de folos, daca facem socoteala ca si calul fuge, dar nu da goluri! In schimb, ploiestenii au jucat cu mult curaj, aratand ca alcatuiesc o echipa dornica de victorie si ca vor da dureri de cap multor formatii cu pretentii. Mai pe la culcatul gainilor, la Vaslui, mecanizatorii agricoli ai lui Porumboiu au dat ghela, cum se spune la jocul de table, pierzand disputa cu moldovenii portocaliului Pinalti. Saracul Hizo, arata ca un dulau scos din canalul de irigatii! Plin de nervi, mesteca un manunchi de injuraturi despre mamele nefericitilor fotbalisti care ba urca pe scara nemuririi, ba dau cu bata-n balta precum tiganul la prins peste cu facaletul. Nu mai pricepi nimic din fotbalul nostru! Dar sunt curios ce o mai intelege simpaticul patron al vasluienilor, care isi goleste buzunarele de-a surda?! Ei, dar sa asteptam meciurile retur ale echipelor noastre angajate in jocurile europene!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
150 afisari

1 COMENTARIU

  1. Podul lui Oprescu este o porecla pentru Pasajul Basarab?Atunci cautati o porecla si pentru Arena Nationala!Aici sa va vad!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger