AcasăRecomandariGaleria campioanei CFR Cluj s-a impartit in doua cete: in romani si...

Galeria campioanei CFR Cluj s-a impartit in doua cete: in romani si in KVSC!

Desi activeaza in campionatul Romaniei, nucleul dur al galeriei clubului CFR Cluj nu-si uita radacinile. Membrii „KVSC” continua sa scandeze romaneste, dar sa simta ungureste la fiecare meci al favoritilor.

Galeria CFR Cluj, impartita in doua: romanii stau la primul inel, maghiarii deasupra lor

Dominat de fanii Universitatii, Clujul are si o pata de culoare in cartierul Gruia, acolo unde este fieful clubului CFR. Infiintat in 1907, pe vremea cand Ardealul inca tanjea dupa unirea cu Romania, Kolozsvari Vasutas Sport Club ramane si in ziua de astazi o grupare asimilata mai degraba Ungariei. De ceva vreme, insa, divergentele etnice au aparut in galeria „feroviara”. Astfel, nemultumiti de avantajele oferite de patronul Arpad Paszkany maghiarilor din peluza (deplasari platite, bani de coregrafii etc), romanii si-au infiintat propria factiune, informeaza „stiridecluj.ro”. „Patriots” se numeste brigada, iar la partida cu Astra, de marti seara (turul semifinalei Cupei Romaniei), a stat separata de grupul „KVSC”, scandand in dese randuri „Romania, Romania, ole, ole, ole”.

Cearta dintre romanii si maghiarii care vin pe stadionul „Constantin Radulescu” este mai veche si are legatura si cu decizia liderilor din „KVSC” de a merge la Budapesta pe 22 martie, ca sa-i sustina pe unguri in duelul cu „tricolorii”, asta desi meciul s-a disputat cu portile inchise! Fabulos este ca brigada „verde” din galeria CFR-ului s-a implicat si in returul semifinalei Gyor – Oltchim Rm.Valcea, din Liga Campionilor la handbal feminin, incurajandu-le, firesc, pe handbalistele maghiare!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.806 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger