AcasăRecomandariGalca aduce tiki-taka la Steaua

Galca aduce tiki-taka la Steaua

Inlocuitorul lui Laurentiu Reghecampf a fost anuntat oficial ieri dimineata: fostul international Constantin Galca s-a inteles cu Gigi Becali sa antreneze Steaua in urmatorii doi ani.

Noul antrenor al Stelei este adeptul stilului spaniol

La 42 de ani, Galca debuteaza, practic, pe banca tehnica a unei echipe de club, experienta sa de sapte luni la carma nationalei Under-17 fiind irelevanta la acest nivel. Ieri, la prima ora a diminetii, fostul international s-a deplasat in judetul Constanta, pentru a-l intalni pe Gigi Becali, incarcerat la Penitenciarul de la Poarta Alba. Dupa aproape doua ore de discutii, Galca a anuntat, la plecare, ca s-a inteles cu finantatorul campioanei: „A fost o discutie direct, n-a fost greu sa negociez cu Gigi, se stie ca el este un om foarte comunicativ. Nu au contat banii, au contat alte lucruri”. Din primele vorbe, Galca s-a dovedit a fi un antrenor pe placul patronului, care nu va comenta in niciun fel la vanzarea fotbalistilor importanti din lot: „Daca vor pleca jucatori, probabil ca vor veni altii. Le transmit suporterilor ca va fi multa munca si disciplina. Obiectivul principal e accederea in grupele UEFA Champions League!”.
Din punct de vedere tactic, Steaua lui Galca va incerca sa copieze Barcelona, stilul catalanilor fiind pe placul noului antrenor din Ghencea. „Eu am filosofia mea, vin cu metodele pe care le-am invatat in Spania si de aceea as merge pe filosofia spaniola si pe o metodologie spaniola in general. Mereu am simpatizat FC Barcelona”, declara Galca in urma cu o saptamana.

De la Neubert la Pruna

Daca Laurentiu Reghecampf si-a tras preparator fizic un renumit specialist neamt, este vorba despre Thomas Neubert, Costel Galca prefer sa mearga pe mana romanului Ciprian Pruna. Staff-ul tehnic va fi completat cu „secunzii” Dumitru Uzunea si Stefan Preda.

Fiul Andrei a ajuns in Ghencea inaintea sa

Andrei Galca este baiatul cel mare al noului antrenor stelist si primul Galca ajuns in Ghencea. Joaca fotbal de cativa ani, dar fiindca in Spania a fost legitimat deja la o scoala privata „transferul” la Steaua inca n-a putut fi parafat, dupa cum sustine chiar tatal sau: „Andrei a jucat fotbal la o scoala din Spania si e destul de complicat sa-i iau transferul sa joace in Romania. Deocamdata, el doar se antreneaza la Steaua”.

Iar Dinamo Tbilisi in Liga Campionilor?

Steaua va debuta in turul 2 al Ligii Campionilor pe 15 sau 16 iulie, impotriva unui adversar modest. Cel mai puternic nume peste care poate da campioana este Dinamo Tbilisi, formatie eliminata anul trecut tot in preliminariile LC. De luat in seama sunt si echipele Malmo si Reykjavik.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger