AcasăSPORTGabriela Ruse a făcut-o uitată pe Simona Halep. România, din nou pe...

Gabriela Ruse a făcut-o uitată pe Simona Halep. România, din nou pe buzele tuturor. Victorie la Hamburg!

Gabriela-RuseGabriela Ruse a făcut-o uitată pe Simona Halep. România, din nou pe buzele tuturor. Victorie la Hamburg!

România are o nouă campioană în tenis. Gabriela Ruse (23 de ani, 198 WTA) a câștigat finala turneului de la Hamburg, împotriva jucătoarei germane Andrea Petkovic (33 de ani, 130 WTA), scor 7-6, 6-4.

Gabriela a jucat de la egal la egal cu mult mai experimentata sa adversară, care a evoluat „acasă”, e cu 10 ani mai mare și are 6 trofee în palmares din 12 finale. Românca a cerut un time-out medical pe finalul primului set, după ce a recunoscut că și în semifinale a avut crampe.

Cum a decurs meciul?

În prmul set, Gabriela Ruse s-a impus la tie-break, după un final cu scântei, când adversara sa a făcut circ la ultima minge. În setul secund, Petkovic a condus cu 3-0, dar Ruse a revenit și a făcut 4-3.

Românca a încheiat setul cu 6-4 și va urca pe cel mai bun loc al carierei. Dacă la începutul acestei săptămâni se afla pe locul 198, acum va urca undeva în jurul locurilor 132-133 WTA. Cea mai bună clasare a sa a fost 159, în decembrie 2020.

Ce a câştigat Gabriela Ruse cu această victorie?

Sportiva din România a început turneul pe locul 198 WTA, iar de la începutul săptămânii viitoare va urca până pe poziția 133, adică o urcare de nu mai puțin de 65 de locuri.

De asemenea, succesul de la Hamburg i-a asigurat Gabrielei Ruse și un cec consistent, de aproximativ 23.000 de euro. Suma este importantă pentru sportivă, care câștigase în tot anul 2021 strict din tenis puțin sub 30.000 de euro.

Ce a spus Ruse după triumful de la Hambrug?

Gabriela Ruse a rămas modestă şi şi-a arătat admirația față de Andrea Petkovic.

E foarte greu pentru mine să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Andrea, a fost o plăcere pentru mine să joc contra ei în finală.

Am urmărit multe meciuri ale ei la televizor, când eram mică. Vreau să le mulțumesc suporterilor români. A însemnat foarte mult pentru mine că m-ați susținut.

Antrenorului meu… Nu e ușor să lucreze cu mine, sunt o jucătoare atât de nebună, îi mulțumesc. Sunt foarte fericită, m-am simțit foarte bine încă din prima zi la Hamburg.

Am câștigat, așa că sunt foarte fericită. E fantastic că după 20 de ani fără turneu la Hamburg, să fiu prima câștigătoare”, a declarat Gabriela Ruse, la finalul jocului.

author avatar
Andrei Ștefan
529 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger