AcasăRecomandariFurtuna in Liga 1! Sotia antrenorului Stelei, acuzata de conflict de interese:...

Furtuna in Liga 1! Sotia antrenorului Stelei, acuzata de conflict de interese: Anamaria face tot tacamul?

Sotia antrenorului Laurentiu Reghecampf arata ca in fotbalul romanesc chiar se poate. Se poate sa fii si presedinte de club, si impresar in acelasi timp, unde-i conflictul de interese?

Anamaria Prodan taie si spanzura in fotbalul romanesc

Pe pagina de Wikipedia care-i este dedicata (sic!), aflam despre Anamaria Prodan ca e fotomodel, realizator tv si agent FIFA. Si, incepand de saptamana aceasta, presedinte la Sageata Navodari, club nou-promovat in Liga 1. Intr-adevar, tehnicianul Stelei s-a casatorit cu Superwoman! Totusi, privind lucrurile din perspectiva fotbalistica, ultimele doua ocupatii cauzeaza un conflict de interese pentru care tot mai multe voci din Romania cer interventia organelor abilitate. Ultimul care s-a pronuntat in acest caz este fostul international Ionel Ganea: „Trag un semnal de alarma catre DNA. Cum este ea si impresar, si presedinte de club? Cum? Sa se sesizeze organele statului! Este un conflict de interese. Pai, noi nu stim cum face ea?! Aduce jucatorul la echipa si isi opreste comision din contractul lui. Asa a facut peste tot, la Snagov, la Chiajna, la Bistrita”.

Desi angajata la Sageata Navodari, Anamaria Prodan s-a ocupat, ieri, de impresariat sportiv: i-a negociat rapidistului Ovidiu Herea transferul in Israel, la campioana Maccabi Tel-Aviv.

Viorel Duru, seful Comisiei de Licentiere

Duru, dur cu Rapidul, nu si cu „Prodanca”!

Pentru a se evita traficul de influenta si conflictul de interese, FIFA si UEFA interzic impresarilor sa ocupe in paralel si functii de conducere la cluburile de fotbal. Solutia este suspendarea provizorie a licentei de agent de jucatori. Problema este ca, in Romania, Anamaria Prodan si-a facut un obicei din a-si depune licenta la comisia prezidata de Viorel Duru. De atatea ori s-a jucat de-a renuntarea, incat nimeni nu mai stie cand este impresar, cand conducator, cand ambele variante in acelasi timp. Asta, desi regulamentul nu-ti permite sa faci ping-pong cu statutul de agent de jucatori. Din nu se stie ce motive, Duru este dur doar cand vine vorba de licenta Rapidului, nu si de cea a doamnei Prodan.

Ioan Becali

Cum a procedat Ioan Becali in 2003

In urma cu zece ani, George Copos il numea presedinte la Rapid Bucuresti pe Ioan Becali, cel mai puternic impresar roman. Ca sa evite un conflict de interese, „Giovanni” si-a depus la FRF carnetul de agent FIFA, alegand sa-si inghete activitatea pe perioada mandatului in Giulesti. Dupa doar sase luni, Ioan Becali a demisionat si s-a intors la vechea ocupatie, de impresar.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.731 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger