AcasăSPORTFroch vrea sa se bata cu Bute

Froch vrea sa se bata cu Bute

Froch are 28 de victorii si doua infrangeri la profesionisti

Deposedat de centura de campion mondial in versiunea WBC, la supermijlocie, dupa ce a pierdut finala SuperSix cu Andre Ward, Carl Froch a pus ochii pe centura de la IBF detinuta de campionul roman Lucian Bute.

Froch are 28 de victorii si doua infrangeri la profesionisti

Bute si Froch au fost la un pas sa bata palma pentru o dubla de vis anul acesta, dar in ultimul moment s-a opus gigantul media american Showtime, cel cu care Bute mai are contract pentru un meci. Americanii se tem ca un meci Bute – Froch nu este atractiv pentru publicul american. In ciuda acestui aspect, britanicul nu a dezarmat si chiar a venit cu un plan ce pare sa fie foarte bine pus la punct.

Oamenii lui Froch negociaza intens pentru un meci cu mexicanul Librado Andrade pe 5 mai, la Nottingham, iar invingatorul, cel mai probabil Froch, sa devina challenger obligatoriu IBF la centura detinuta de Bute. In acest fel se poate pune bazele unui meci Bute – Froch. Mai mult, exista circumstante pentru realizarea dublei mult visate. Dupa modelul “Hopkins – Dawson”, contractul pentru primul meci dintre Bute si Froch ar putea include o clauza conform careia invingatorul sa-i acorde invinsului, intr-un timp cat mai scurt, revansa. In cazul in care Andrade nu va fi disponibil pentru inceputul lunii mai, existand zvonuri ca mexicanul va fi adversarul lui Bute pe 14 aprilie, in Canada, Froch are pregatita o varianta de rezerva in persoana uruguaianului Noe Gonzalez Alcoba (32 de ani), un pugilist cu 28 de victorii si o singura infrangere in palmares, dar care a batut numai anonimi.

author avatar
Cristi Ionita
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger