AcasăSPORTFroch se bate cu sud-africanul Oosthuizen

Froch se bate cu sud-africanul Oosthuizen

Froch le promite fanilor un nou meci memorabil in Nottingham-ul natal

La aproape sase luni de cand a castigat titlul de campion mondial la categoria super-mijlocie in versiunea IBF, boxerul britanic Carl Froch isi pune in joc, la inceputul lui noiembrie, centura cucerita de la Lucian Bute.

Froch le promite fanilor un nou meci memorabil in Nottingham-ul natal

Dupa ce l-a batut pe roman la Nottingham, pe 26 mai, Froch si-a luat o bine-meritata vacanta, dar britanicul a revenit de curand in sala de antrenamente, mai ales ca, spre deosebire de Bute, el si-a aflat deja urmatorul adversar. „Cobra” isi va masura fortele, pe 3 sau 10 noiembrie, la Nottingham, cu sud-africanul Thomas „Tommy Gun” Oosthuizen.

Nascut si crescut la Gauteng (Africa de Sud), Oosthuizen este neinvins la profesionisti (are 19 victorii si un egal), este cel mai tanar boxer din TOP 15 cei mai buni pugilisti ai categoriei (are numai 24 de ani) si impresioneaza prin alonja sa (1,98 metri) asemanatoare cu cea a greului Vitali Klitschko (2,01 metri). Interesant este ca meciul dintre Froch si Oosthuizen va fi unul eliminatoriu pentru o … intalnire cu Lucian Bute in martie, la Montreal. Cine se va impune in disputa de la Nottingham, din noiembrie, va fi obligat, prin contract, sa-si puna centura in joc impotriva pugilistului roman, indiferent de rezultatul meciului pe care acesta il va disputa la sfarsitul acestui an cu un adversar ce urmeaza a fi determinat. Planul a fost confirmat de Eddie Hearn, promotorul lui Froch, care a precizat ca mai trebuie indeplinita o singura cerinta si anume ca Oosthuizen sa castige meciul pe care il are de disputat pe 2 august, la New York, impotriva americanului Rowland Bryant, pentru centura de campion mondial in versiunea IBO.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger