AcasăSPORTFroch fuge de Bute

Froch fuge de Bute

Bute asteapta sa afle numele viitorului adversar

Boxerul britanic Carl Froch refuza sa-si masoare fortele cu Lucian Bute, campionul mondial al categoriei supermijlocie, in versiunea IBF, principalul motiv fiind banii.

Bute asteapta sa afle numele viitorului adversar

La inceputul acestui an, staff-urile celor doi luptatori stabilisera o dubla de foc (14 aprilie la Montreal si 4 august la Nottingham), dar anuntul celor de la Showtime, care au precizat ca nu sunt interesati de un asemenea duel, l-a facut pe Carl Froch sa dea inapoi.

Froch a pierdut deja cu Ward si Kessler

Desi Jean Bedard, presedintele Interbox, a anuntat ca Lucian Bute este dispus sa dispute cel putin un meci cu Froch, chiar daca partida nu va fi transmisa de celebrul post de televiziune american, britanicul se teme ca nu ar avea nimic de castigat daca il infrunta pe campionul roman in Canada. Pe langa faptul ca netelevizarea meciului de catre Showtime inseamna o reducere semnificativa a bursei, Froch stie ca are sanse minime sa-l bata pe roman in fieful acestuia, iar o noua infrangere, a treia la profesionisti, i-ar deteriora cariera. Astfel, Froch cauta un adversar din primii 10 pugilisti ai lumii cu care sa se bata in luna mai, la Nottingham, iar apoi este foarte posibil sa-l provoace pe invingatorul meciului dintre danezul Mikkel Kessler si germanul Robert Stieglitz. Cei doi se vor infrunta pe 14 aprilie, la Copenhaga, pentru centura de campion mondial WBO detinuta de neamt.

Dirrell, adversar impus de Showtime

Lucian Bute mai are de disputat un singur meci din intelegerea de trei semnata cu Showtime la sfarsitul lui 2010, iar americanii visau ca romanul sa-si piarda centura inainte de a deveni liber de contract si, eventual, sa semneze cu HBO. In aceste conditii, se spera la un meci Bute – Ward, dar campionul din Super Six a spus “pas”. Astfel, Showtime l-a scos la inaintare pe Andre Dirrell, boxeur batut de Froch in octombrie 2009, la Nottingham si trage sforile pentru un meci Bute – Dirrell, disputat la Detroit sau chiar la Las Vegas. Campionul roman nu e obligat sa se bage in afacere, iar americanii se tem ca Bute asteapta repartizarea unui adversar desemnat de IBF pentru a bifa o noua victorie obtinuta impotriva unui luptator mai slab cotat. Scott Gilfoid, editorialistul boxingnews obisnuit cu mesajele agresive trimise la adresa romanului, spune ca “daca Bute vrea sa obtina o sansa la centurile lui Ward, trebuie sa iasa din carapace si sa accepte oferta Showtime de a se bate cu Andre Dirrell in SUA. Dirrell nu are ce cauta in Canada, acolo unde adversari mai slab cotati decat el au pierdut meciuri la decizie, desi poate meritau victoria. Bute trebuie sa iasa in fata si sa demonstreze ca este un boxeur de clasa mondiala”.

author avatar
Cristi Ionita
340 afisari

1 COMENTARIU

  1. Scott Gilford e un postac extrem de partinitor…nu merita sa il citati, spune doar ineptii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger