AcasăSPORTFroch, al 4-lea campion mondial cu care se bate Lucian!

Froch, al 4-lea campion mondial cu care se bate Lucian!

Bute, victorios la finalul luptei cu Glen Johnson

Desi s-a spus ca, fata de Mihai Leu si Leonard Doroftei, campionul din Pechea a avut parte doar de adversari modesti, „Mister KO” lasa CV-ul sa vorbeasca in numele sau: din 9 pugilisti impotriva carora a luptat in cariera profesionista de pana acum, trei au detinut centuri cu diamante, iar al patrulea vine pe 26 mai.

Bute, victorios la finalul luptei cu Glen Johnson

Primul campion din palmaresul lui Lucian Bute a fost Alejandro Berrio (Columbia), caruia romkanul i-a luat centura de campion IBF, in 2007, prin KO tehnic. Peste un an, Bute si-a aparat intaia oara centura: l-a facut KO in runda a 10-a pe William Joppy (SUA), de trei ori fost campion WBA la categoria mijlocie. Ultima lupta a galateanului a avut loc pe 5 noiembrie, impotriva americanului de origine jamaicana Glen Johnson, ex-campion IBF la „semigrea”.

Intre 2008 si 2011, englezul Carl Froch a detinut centura cu diamante in versiunea WBC, pierduta in decembrie in fata lui Andre Ward (finala turneului SuperSix). Pe 26 mai, el va fi cel de-al patrulea campion mondial intalnit de Lucian Bute in cariera.

Doroftei, intre Balbi si Gatti

Doroftei, dupa un meci de vis cu americanul Paul Spadafora

Ploiesteanul a ajuns campion mondial WBA la „semiusoara” in 2002, invingandu-l pe argentinianul Raul Balbi intr-o gala desfasurata la San Antonio, Texas. In urmatorul an, Leonard Doroftei a incercat sa unifice doua centuri cu diamante (WBA si IBF), insa lupta cu americanul Paul Spadafora (gala in Pittsburgh, Pennsylvania) a fost declarata „meci egal” de arbitri. Ultimul si cel de-al treilea campion din cariera „Mosului” s-a numit Arturo Gatti, italiano-canadianul facandu-l KO pe roman in runda a doua intr-o gala tinuta la „Boardwalk Hall”, din Atlantic City (statul New Jersey).

Leu peste adversari din Panama

Mihai Leu este acum pilot de raliuri

Dupa 26 de meciuri la profesionisti, Mihai Leu a luptat pentru centura cu diamante la „semimijlocie” (versiunea WBO) pe 22 februarie 1997 cu panamezul Santiago Samaniego. Titlul vacant a fost castigat de roman dupa 12 reprize de box. In calitate de campion, hunedoreanul si-a aparat o singura data centura (20 septembrie ’97), cu irlandezul Michael Carruth, si el invins la capatul a 12 reprize. Accidentat grav la umar, Mihai Leu a fost nevoit sa renunte la titlu in anul 1998. Astfel, din doua lupte, niciuna n-a fost impotriva vreunui campion mondial.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger