AcasăSPORTFRF primeste minimum 8 milioane de euro de la UEFA

FRF primeste minimum 8 milioane de euro de la UEFA

Federatia lui Burleanu, salvata de UEFA gratie participarii la Euro 2016

Participarea la Campionatul European din Franta se dovedeste una de bun augur pentru Federatia Romana de Fotbal, care se asteapta la incasari de minimum 8 milioane de euro de pe urma meciurilor din grupa cu Franta, Elvetia si Albania.

Federatia lui Burleanu, salvata de UEFA gratie participarii la Euro 2016

Aceasta este suma minima garantata de UEFA fiecareia dintre cele 24 de echipe participante, suma care, insa, ar putea creste in functie de performantele obtinute pe parcursul C.E. Astfel, fiecare victorie in faza grupelor va fi recompensata cu un milion de euro, in timp ce un rezultat de egalitate va aduce 500.000 de euro. Formatiile care vor reusi calificarea in optimile de finala urmeaza sa incaseze cate 1,5 milioane euro, in timp ce accederea in sferturile de finala va fi rasplatita cu 2,5 milioane euro. Pentru calificarea in semifinale, recompensa creste la 4 milioane euro, in timp ce o prezenta in finala asigura 5 milioane euro invinsei si 8 milioane euro castigatoare trofeului, pe 10 iulie, la Paris.
Cele 24 de reprezentativei calificate urmeaza sa prezinte listele definitive cu cei 23 de jucatori, intre care trei portari obligatoriu, cel mai tarziu pe 1 iunie, cu zece zile inaintea meciului de deschidere, dintre Franta si Romania. Dupa aceea, se vor putea face modificari in loturi pana in ziua primului meci al fiecarei echipe, insa numai in cazul unor accidentari certificate de Comisia medicala a UEFA.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger