AcasăSPORTFRF a decis - Galeriile lui Dinamo și UTA, din nou pe...

FRF a decis – Galeriile lui Dinamo și UTA, din nou pe stadion

Dinamo și UTA Arad au primit o veste excelentă miercuri, 17 aprilie, de la Comisia de Disciplina din cadrul FRF.

În meciul direct de pe 8 martie de pe Stadionul Arcul de Triumf, suporterii celor două formații au fost protagoniștii unei bătăi pe gazon, eveniment ce a atras după sine o suspendare de 4 etape pentru ambele echipe, astfel că atât Dinamo, cât și UTA, urmau să dispute următoarele 4 meciuri fără spectatori în tribune.

Deși recursul initial a fost respins, cele două cluburi s-au adresat din nou Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF, de data aceasta primind câștig de cauză.

Sancțiunea a fost suspendată, iar cele două echipe vor beneficia de suportul fanilor în meciurile rămase până la terminarea campionatului.

Regulamentul prevede că după executarea a jumătate din pedeapsă, echipele se pot adresa din nou comisiei pentru a cere suspendarea parțială a executării sancțiunii.

Pentru a primi un răspuns favorabil, însă, cluburile trebuie să îndeplinească două condiții.

Prima este să nu mai aibă o astfel de sancțiune în ultimul an, regulă în care atât Dinamo cât și UTA s-au încadrat.

A doua este mai subiectivă, mai exact organul disciplinar trebuie să fie de acord că scopul sancțiunii poate fi atins și fără executarea restului pedepsei.

Până acum, Dinamo și UTA au disputat două partide în care au avut alături în tribune doar copii. Câinii au fost susținuți de cei mici în meciurile cu Petrolul și Poli Iași, în timp ce arădenii și-au ispășit jumătatea de pedeapsă cu Botoșani și Hermannstadt.

În următoarele două etape, galeriile revin pe stadion, ceea ce poate conta mult, mai ales pentru dinamoviști, care au nevoie de orice impuls în lupta pentru a evita retrogradarea.

author avatar
Mihail Ioan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger