AcasăSPORTFrau Merkel a bagat spaima in "nationala" Italiei

Frau Merkel a bagat spaima in „nationala” Italiei

Anuntata prezenta la Varsovia a cancelarului Angela Merkel ii ingrozeste pe „macaronari”. Presa peninsulara se gandeste cu groaza la consecintele unei eventuale victorii italiene.

Angela Merkel pare a sublinia cat de importanta este calificarea Germaniei in finala

Din punct de vedere financiar, tabloul semifinalelor la Euro 2012 este urmatorul: Germania – locomotiva economiei greu incercatului continent – lupta pentru calificarea in ultimul act cu Italia, tara aflata in pragul colapsulului, conform temerilor existente.

Ingrijoratoare si vestea ca falimentara Peninsula Iberica si-a trimis, deja, o reprezentanta la Kiev, acolo unde cativa jurnalisti „macaronari” se tem nu care cumva sa ajunga si echipa lui Cesare Prandelli. De ce? Pai, eliminarea nemtilor ar scoate-o din sarite pe Angela Merkel, cancelarul care dicteaza nu doar in Germania, ci in intreaga Uniune Europeana. Iar italienii sunt siguri ca un asemenea afront n-ar trece nepedepsit. In primul rand, „Frau Merkel ar putea decide sa salveze Grecia – doar elenii au fost cuminti si intelegatori in „sferturi” – in detrimentul Italiei, pe care o poate scoate in afara zonei euro”, sustin, cu voce joasa, italienii. Agentia „Calciomercato” a continuat pe aceeasi tema si a prezentat un scenariu cu adevarat infiorator: „Premierul Mario Monti ar putea fi convocat la Berlin sa primeasca ordine, precum s-a intamplat cu Benito Mussolini, in ’43, dupa ce a fost eliberat din Gran Sasso, de trupele naziste. Mai mult, Tirolul de Sud ar deveni Republica Italia, guvernata de Monti, in timp ce restul tarii ar ramane un simplu loc bun de depozitat pentru deseurile toxice, nucleare si biologice germane”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger