AcasăSPORTFranta subestimeaza forta „Stejarilor”

Franta subestimeaza forta „Stejarilor”

„Stejarii” cauta sa produca mare surpriza si sa invinga Franta

Franta este primul adversar pe care il va intalni echipa nationala de rugby a Romaniei in cadrul Cupei Mondiale din Anglia. Debutul se va face in aceasta seara, de la ora 22.00.

„Stejarii” cauta sa produca mare surpriza si sa invinga Franta

Duelul cu „stejarii” este unul destul de dificil, conchide presa din Hexagon, care remarca faptul ca din lotul Romaniei fac parte jucatori ca Paulica Ion si Danut Dumbrava, cu cate patru turnee finale de C.M. la activ, sau chiar ca Ovidiu Tonita (prezent la cinci C.M.). Chestionat de jurnalistii francezi, internationalul Mihaita Lazar, legitimat la clubul Castres, a declarat ca el si colegii sai cunosc foarte bine reprezentativa „cocosului galic” intrucat foarte multi dintre ei evolueaza in Franta: „Fiecare jucator din lotul nostru care evolueaza in strainatate a progresat. Eu, personal, ma pot adapta mai repede la diferite stiluri de joc”.
Fata de victoria de sambata, 32-10 cu Italia, echipa Frantei va avea in teren 13 nume noi, o oportunitate pentru majoritatea de a-l impresiona pe selectionerul Philippe Saint-Andre. Altfel, centrul Wesley Fofana revine dupa o accidentare, iar Saint-Andre spera ca jucatorul sau va aduce traditionalul talent frantuzesc in acest compartiment in care Mathieu Bastareaud si Alexandre Dumoulin au fost puternici, dar previzibili contra Italiei. Si polivalentul Morgan Parra (a fost uvertura in echipa care pierdea finala precedentei editii a C.M.) revine ca mijlocas la gramada si ar urma sa execute loviturile de pedeapsa in lipsa lui Frederic Michalak.

Irlandezii ne cred nepregatiti pentru acest turneu

„Stejarii” vor intalni doua dintre cele mai puternice echipe ale turneului in decurs de numai patru zile. Viitorii adversari, irlandezii, sunt convinsi ca rugbistii romani n-au cum sa reziste la acest ritm infernal, dupa cum scrie Irish Times, care a publicat un articol despre forma fizica a baietilor pregatiti de Lynn Howells. „Nu am mai facut asa ceva pana acum, dar imi imaginez ca poate fi dificil”, a comentat Mihai Lazar, completat de selectionerul Howells: „Avem 34 de jucatori si speram ca, aceia care vor evolua contra Frantei, vor fi capabili sa intre pe teren si in meciul cu Irlanda. Problema e ca jucatorii nostri nu sunt impartiti egal pe compartimente”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger