AcasăSPORTFranta - Romania, tinta ISIS!

Franta – Romania, tinta ISIS!

Euro 2016 se anunta cel mai dificil turneu din istorie

Apar pe piata tot mai multe informatii despre posibile atentate la Euro 2016. Ultimii care vorbesc despre asa ceva sunt nemtii de la Bundeskriminalamt (Biroul Politiei criminale federale germane). In opinia lor, meciul de deschidere de la Campionatul European, dar si finala competitiei, reprezinta o „atractie” pentru teroristii ISIS!

Euro 2016 se anunta cel mai dificil turneu din istorie

Ambele evenimente se vor disputa langa Paris, pe „Stade de France”. Atat la meciul de deschidere, cat si la finala sunt asteptati numerosi sefi de state si de guverne, politicieni de prim rang si diversi oameni de afaceri.

„Pentru ISIS, cele mai expuse sunt tintele simbolice si usoare care se bucura de multa atentie din partea mass-media si care, pe cale de consecinta, s-ar putea solda cu un numar mare de victime”, se mentioneaza intr-un raport al Bundeskriminalamt, prezentat de cotidianul „Bild”. Renumita publicatie germana atrage atentia asupra faptului ca vizate sunt in principal partidele echipelor din asa-numitele „natiuni cruciate”:  „In special din cauza trecutului colonial francez in Africa de Nord, a implicarii sale militare in Mali si a sustinerii luptei impotriva Statului Islamic, Franta este mereu in vizorul atacatorilor islamisti”.

Pe langa masurile de securitate care vor fi luate de autoritatile franceze, UEFA intentioneaza sa angajeze cel putin 10.000 de agenti de securitate privati pentru buna desfasurare a Campionatului European.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger