AcasăSPORTFranta, neinvinsa in 21 de meciuri

Franta, neinvinsa in 21 de meciuri

Elevii lui Blanc spera intr-un parcurs cat mai lung la Euro

Nebagata in seama de prea multa lumea, nationala de fotbal a Frantei abordeaza Campionatul European din Polonia si Ucraina din postura formatiei care n-a mai pierdut un meci de un an si noua luni.

Elevii lui Blanc spera intr-un parcurs cat mai lung la Euro

Marti seara, in ultimul amical dinainte de turneul final, „cocosii galici” s-au impus impotriva Estoniei, cu 4-0, gratie golurilor marcate de Benzema, de doua ori, Ribery si Menez. A fost al 21-lea meci la rand in care Franta nu cunoaste gustul infrangerii, trupa lui Laurent Blanc inregistrand ultima infrangere pe 3 septembrie 2010, 0-1 cu Belarus. Interesant este ca de cand Blanc a preluat nationala, dupa Mondialul din 2010, Franta a pierdut primele doua meciuri, 1-2 cu Norvegia si 0-1 cu Belarus, iar apoi a obtinut 15 victorii si sase egaluri in urmatoarele 21 de partide.

In cele 21 de luni de cand este neinvinsa, Franta a batut echipe precum Anglia (2-1), Brazilia (1-0) si Germania (2-1), a marcat 37 de goluri (aproape 1,8 pe meci) si a incasat numai opt goluri (sub 0,4 pe meci). Franta va debuta la Euro luni, 11 iunie, cand va infrunta Anglia intr-unul dintre cele mai asteptate meciuri din faza grupelor.

author avatar
Cristi Ionita
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger