AcasăRecomandariFranta da asigurari: Euro 2016, in deplina siguranta!

Franta da asigurari: Euro 2016, in deplina siguranta!

Comise si langa un stadion de fotbal, atentatele de la Paris ridica problema securitatii Frantei in vederea turneului final al Campionatului European din vara viitoare.

Haos pe Stade de France dupa meciul cu Germania

Franta este inspaimantata, dar nu infranta. Aceasta atitudine a fost livrata lumii intregi de autoritatile de la Paris. Atentatele teroriste pot baga frica intr-o natiune, dar repetabilitatea lor nu face altceva decat sa intareasca poporul francez. Si, pe cale de consecinta, viata merge inainte, iar toate evenimentele programate a avea loc in Hexagon se vor desfasura in conditii de maxima siguranta.

Oficialitatile franceze dau asigurari ca nu se va intampla niciun incident regretabil pe durata Campionatului European de fotbal, din vara viitoare. Asaltul asupra Parisului (129 de morti si 352 de raniti) ridica problema securitatii echipelor si fanilor care vor participa la turneul final, insa directorul Comitetului Francez de Organizare, Jacques Lambert, a declarat ca tara sa poate face fata unei asemenea competitii sportive. „Vom lua deciziile care trebuie luate astfel ca turneul final al Euro 2016 sa se desfasoare in cele mai bune conditii de siguranta. Securitatea pe stadioane functioneaza bine, riscul este mai mare pe strazi, in adunarile spontane. Daca am ceda organizarea turneului final, am intra in jocul teroristilor”, subliniaza Lambert.
Turneul final al Euro 2016 este programat intre 10 iunie si 10 iulie.

UEFA indeamna la calm

Chiar daca vor exista presiuni pentru a muta turneul final al C.E. intr-o alta tara, UEFA indeamna la calm. Forul prezidat chiar de un francez, Michel Platini, ramane alaturi de Franta in aceste momente dificile. Intr-un comunicat, UEFA si-a manifestat „sprijinul si solidaritatea pentru Franta si pentru toti cei afectati de aceste acte oribile”. Atentatele teroriste de vineri au avut loc in 6 locuri diferite din Paris si in jurul arenei „Stade de France”, din cartierul Saint-Denis, acolo unde se disputa meciul amical Franta – Germania, la care asista si presedintele Francois Hollande.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger