AcasăRecomandariFotbalul romanesc inseamna datorii si sclavism

Fotbalul romanesc inseamna datorii si sclavism

Fotbalul din Romania a ajuns iar in presa din Occident. Nu pentru vreo performanta, ci ca exemplu negativ, britanicii de la BBC alegand sa studieze problemele financiare, si nu numai, din fotbalul romanesc.

Cazul Metalul Resita au fost tinta unui reportaj publicat de BBC, sub titlul „Fotbalul romanesc: cluburile ingropate in datorii tin jucatorii sclavi”. Florin Anitoiu, fotbalist care acum doua zile a reusit sa devina liber de contract, a fost unul din jucatorii Metalului Resita care in toamna au boicotat meciul de liga secunda cu Olimpia Satu Mare, din cauza restantelor salariale. „In fiecare noapte plang si dimineata ma antrenez singur. Nu vad cum aceasta situatie s-ar putea schimba in viitorul apropiat. Nu pot continua in ritmul acesta. Am datorii de platit si pana la urma voi fi nevoit sa-mi gasesc alt loc de munca, sa las fotbalul”, a sustinut Anitoiu pentru BBC. Intre timp, fotbalistul a scapat de calvarul Resita si s-a inteles cu FCM Baia Mare. In noiembrie, la meciul de la Satu Mare, jucatorii resiteni au desfasurat un banner la mijlocul terenului, cu mesajul „Fotbalisti 2015=Sclavi”.

Burleanu: „FRF nu poate face nimic”

Situatia cluburilor in insolventa a fost abordata si de presedintele FRF, Razvan Burleanu, care a vorbit pentru BBC: „Sunt foarte ingrijorat ca Federatia nu poate face nimic pe termen scurt. Sunt nemultumit ca avem cluburi in insolventa, dar aceasta situatie s-a creat inainte de venirea mea. N-a existat o strategie pentru fotbal, dar alaturi de colegii mei am elaborat o strategie clara pentru a ajuta cluburile. Stim care sunt pasii corecti”.

Hagi, exemplu ca se poate!

Cu toate ca Burleanu da vina pe „greaua mostenire a lui Mircea Sandu”, jurnalistii BBC ii arata sefului fotbalului romanesc ca se poate face performanta daca aplici principii sanatoase. Astfel, englezii pun in antiteza cu cluburile falimentare, care-si trateaza jucatorii ca pe sclavi, neplatindu-i cu lunile, exemplul lui Gica Hagi, de la Viitorul Constanta. „Exista, bineinteles, si un mod diferit de a face lucrurile. La cateva ore est de Bucuresti, pe tarmul Marii Negre, este localitatea Ovidiu. Este casa echipei FC Viitorul, club infiintat de cel mai mare fotbalist roman, Gheorghe Hagi”, scrie BBC, care i-a luat un interviu si „Regelui”. „Mai intai, trebuie sa va spun ca eu nu am pierdut niciodata cu Anglia. Echipa aceea din anii 90 era grozava. Eram tineri si talentati. Statul investea in acea perioada in sport, nu ca acum. Acum, nu se mai investeste in tineri”, acuza Hagi, care a explicat ca visul sau este sa creasca o noua „Generatie de Aur” la Academia sa: „Copiii astia ar putea fi chiar mai buni decat am fost noi”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger