AcasăSPORTFotbalul românesc, aruncat în aer! Control la FRF, se verifică banii cheltuiți...

Fotbalul românesc, aruncat în aer! Control la FRF, se verifică banii cheltuiți de Burleanu!

Razvan BurleanuFotbalul românesc, aruncat în aer! Control la FRF, se verifică banii cheltuiți de Burleanu! / foto: graiul.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a pus gând rău și Federației Române de Fotbal. Acesta a anunţat marţi, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, că Agenția Națională de Administrare Fiscală ia fotbalul la bani mărunți.

Prin urmare, ANAF va efectua controale la FRF.

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a declarat Cîţu.

De asemenea, ministrul a anunţat că sunt în desfăşurare mai multe controale la autorităţi locale, cum ar fi Primăria Sectorului 1 şi Consiliul Judeţean Neamţ.

Controale la mai multe primării

„Inspecţia economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe primării. Am început anul trecut cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Primul raport a fost trimis deja către DNA. Aşteptăm şi finalizarea celorlalte rapoarte. Zilele trecute a fost trimisă inspecţia, la cererea primarului Sectorului 1, către Primăria Sectorului 1. Suntem acolo în control. Înţeleg că sunt şi alte primării din Bucureşti unde vom primi această cerere. Acum aproape o lună, Inspecţia Economică a fost trimisă în control la Consiliul Judeţean Neamţ, la cererea prefectului. Aşteptăm rezultatul acestui control”, a mai precizat Cîţu.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat, pe 13 noiembrie 2020, șase percheziţii domiciliare într-un dosar de camătă, şantaj, luare şi dare de mită, vizând trucarea unor meciuri de fotbal din campionatul 2017 – 2018 al Ligii 2. Florin Cîţu nu a precizat însă dacă verificările ANAF la FRF au legătură cu acest caz.

author avatar
Andreea Vlad