AcasăSPORTFotbalistul Generației de Aur are COVID-19. Este intubat la Terapie Intensivă

Fotbalistul Generației de Aur are COVID-19. Este intubat la Terapie Intensivă

Danut LupuFotbalistul Generației de Aur are COVID-19. Este intubat la Terapie Intensivă

Dănuț Lupu, fost component al Generației de Aur, a fost testat pozitiv cu virusul SARS- COV-2. Fostul fotbalist este internat și intubat la secția ATI a spitalului Colentina din Capitală.

Fără să-i fie foarte rău, fostul jucător de la Dinamo și Rapid a decis să cheme salvarea din cauza scăderii oxigenului din sânge, iar decizia imediată a fost internarea lui Dănuţ, potrivit digisport.ro.

foto DigiSport

Soția sa, Mihaela, este izolată în aceste momente și spune că la spitalul „Matei Balș” nu au mai existat locuri disponibile pentru soțul său, astfel că acesta a fost dus la spitalul Colentina.

În 2016 a fost la un pas de moarte

Starea de sănătate a lui Dănuț Lupu nu este cea mai bună, mai ales că în urmă cu patru ani, acesta a avut probleme grave. El a fost internat trei săptămâni în spital și a scăpat cu viață ca printr-o minune.

În anul 2016, Lupu a fost internat la ATI, suferind de pneumonie și insuficiență respiratorie.

„Am avut un edem pulmonar, o infecție foarte puternică la plămâni. La un moment dat, am mai respirat cu doar 8% din capacitatea plămânilor, nimic altceva”, spunea Dănuț Lupu, care are 53 de ani.

A strâns 14 prezențe la echipa națională

Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel). A câştigat cinci trofee.

La echipa naţională, Dănuţ Lupu a strâns 14 prezenţe, între 1989 şi 1998 şi a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.

author avatar
Andreea Vlad
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger