AcasăSPORTFotbalistele din Coreea de Nord, prezentate cu steagul dusmanilor din Sud!

Fotbalistele din Coreea de Nord, prezentate cu steagul dusmanilor din Sud!

La intonarea imnului, organizatorii au arborat drapelul nord-coreean

Selectionerul echipei Coreei de Nord, Sin Ui-gun, a calificat drept o „mare problema” prezentarea jucatoarelor sale cu un steag al Coreei de Sud, o eroare care a cauzat o intarziere de o ora a meciului impotriva Columbiei.

La intonarea imnului, organizatorii au arborat drapelul nord-coreean

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, la Glasgow, in prima zi a turneului de fotbal olimpic. „Eroarea cu privire la steag a fost o mare problema, asa cum stiti”, a declarat Sin Ui-gun dupa succesul echipei sale in meciul cu Columbia (scor 2-0).

Steagurile celor doua tari nu sunt deloc asemanatoare

„Eram furiosi pentru ca jucatoarele noastre au fost prezentate ca si cum erau din Coreea de Sud, un lucru care afecteaza mult. Echipa noastra nu avea cum sa joace fara ca aceasta problema sa fie corectata. Corectarea a avut loc, iar noi am decis sa intram pe teren”, a spus el, adaugand ca FIFA si-a cerut scuze si a remediat situatia.

Drapelul sud-coreean, pus langa pozele jucatoarelor din Nord

In timpul prezentarii echipelor, pe ecranul urias de pe stadionul Hampden Park, din Glasgow, numele si imaginile jucatoarelor nord-coreene au aparut alaturi de un steag al Coreei de Sud. Coreea de Nord si Coreea de Sud intretin relatii foarte tensionate inca de la razboiul din 1950-1953.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.050 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger