AcasăSPORTFotbalist israelian, arestat în Tucia dintr-un motiv incredibil

Fotbalist israelian, arestat în Tucia dintr-un motiv incredibil

Un fotbalist israelian a fost arestat și exclus din lotul echipei Antalyaspor după ce a afișat un mesaj legat de conflictul dintre Israel și Hamas. Evenimentul a avut loc duminică, 14 ianuarie 2024, în timpul unui meci din campionatul primei divizii din Turcia.

Parchetul din Antalya a demarat o anchetă judiciară împotriva fotbalistului israelian Sagiv Jehezkel pentru incitare publică la ură, din cauza susținerii fervente a masacrului comis de Israel în Gaza„, a anunțat ministrul turc de Justiție, Yilmaz Tunc, pe rețelele de socializare.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani, autorul unui gol în meciul cu Trabzonspor din Super Liga Turciei, nu și-a ales cel mai potrivit mod pentru a-și celebra reușita. El a afișat un mesaj pe un bandaj pe care scria „100 de zile. 07/10”, referindu-se la cele 100 de zile de la atacul lansat pe 7 octombrie de Hamas în Israel.

Ministrul turc de Justiție a interpretat acest gest ca pe o susținere a operațiunii militare israeliene în Fâșia Gaza, declanșată în urma atacului sângeros.

Publicații din Turcia au relatat că jucătorul israelian a fost reținut duminică seara.

În context, ministrul turc de Justiție a subliniat susținerea continuă pentru „palestinienii oprimați” și a denunțat „un genocid în curs în Gaza”.

Clubul Antalyaspor a anunțat excluderea din lot a fotbalistului israelian, transferat în luna septembrie, acuzându-l că a acționat „împotriva valorilor Turciei”. La fel, Federația Turcă de Fotbal a condamnat „comportamentul total inacceptabil” al fotbalistului și a inițiat imediat proceduri disciplinare împotriva sa și anchete.

author avatar
Mihail Ioan
349 afisari

1 COMENTARIU

  1. Legea nescrisa a sportului spune ca un sportiv nu trebuie sa faca politica.Asa ca nu te mai cracana atata ,dle autor.Pe langa banii cu care esti platit ai mai primit o arma numita cenzura pe care am vazut ca o folosesti destul de des.Cei care te-au educat si te platesc nu ti-au zis o axioma ,cu Adevarul si Dumnezeu nu a castigat nimeni un razboi.Oricum ,voi cei care aveti sa tupeul sa va numiti presa in Romania sunteti rusinea planetei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger