AcasăSPORTFOTBAL: STEAUA - DINAMO 3-2 Steaua castiga si inca spera la titlu

FOTBAL: STEAUA – DINAMO 3-2 Steaua castiga si inca spera la titlu

STEAUA Bucuresti pastreaza sanse la castigarea titlului de campioana a Romaniei, dupa ce s-a impus, cu 3-2, in meciul cu DINAMO Bucuresti de pe teren propriu, din etapa a 33-a a Ligii I la fotbal.

Min. 95 – Este final de meci pe National Arena. Steaua se impune, cu 3-2, dupa un meci in care trupa lui Mihai Stoichita a fructificat la maxim fazele fixe avute in preajma careului advers. Dinamo si-a creat cateva ocazii importante, dar a platit tribut naivititatii propriilor jucatori.

Min. 93 – Tucudean vede cartonasul galben pentru un hent comis in marginea careului advers.

Min. 89 – Chipciu suteaza in forta, pe centru si Naumovski retine.

Min. 86 Steaua – Dinamo 3-2. Tucudean relanseaza partida. Tanarul atacant al lui Dinamo a luat o actiune pe cont propriu, l-a depasit in viteza pe Latovlevici si l-a executat pe Tatarusanu cu un sut in forta pe coltul scurt.

Min. 82 – Niculae executa slab o lovitura libera de la 20 de metri. Se pare ca nu este nici seara capitanului dinamovist. Intre timp s-a anuntat si numarul de spectatori prezenti la meci. Sunt peste 47.000 de fani in tribune, nou record pentru Liga I pe National Arena.

Min. 77 – Intra Musat in locul lui Pulhac, depasit de evenimente.

Min. 72 – Latovlevici vede cartonasul galben pentru un fault dur asupra lui Stratila. La Steaua a iesit si Chiriches, de asemenea accidentat, si a intrat Bicfalvi.

Min. 72 – Cristi Tanase suteaza periculos, putin pe langa poarta adversa. Nu este seara decarului stelist.

Min. 71 – Tatu s-a accidentat si este inlocuit de Radut.

Min. 70 – Kone suteaza splendid de la 20 de metri, Tatarusanu respinge si mingea sterge transversala.

Min. 65 – Mihai Costea intra in locul lui Raul Rusescu.

Min. 64 Steaua – Dinamo 3-1. Iliev loveste din nou decisiv, dupa un corner. Bourceanu a centrat de pe dreapta si Iliev puncteaza cu capul, de langa Stratila.

Min. 64 – Tatu suteaza periculos de la 25 de metri si Naumovski respinge cu dificultate.

Min. 61 – La Dinamo intra Stratila in locul lui Cosmin Matei.

Min. 59 – La Dinamo intra Tucudean in locul lui Alexe. Ciudata schimbarea lui Bonetti. Alexe s-a miscat mult mai bine decat Marius Niculae.

Min. 58 – Chiriches suteaza periculos, de la 20 de metri, putin pe langa poarta adversa.

Min. 55 – Steaua era sa marcheze din nou dupa un corner de pe dreapta. Iliev e deviat cu capul si Tatu nu a reusit sa impinga balonul in plasa. Steaua domina copios startul reprizei secunde.

Min. 52 – Marius Niculae suteaza excelent din lovitura libera de la 30 de metri, mingea trece prin zidul stelist si Tatarusanu respinge in extremis.

Min. 48 Steaua – Dinamo 2-1. Steaua marcheaza din nou dupa un corner. Bourceanu a centrat de pe dreapta si Iliev a punctat cu capul, din plonjon.

Min. 48 – Martinovic reia cu capul din 8 metri si Naumovski respinge cu emotii in corner.

22.48 – Steaua a avut startul in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza pe National Arena. Steaua si Dinamo sunt la egalitate, 1-1, dupa o repriza in care stelistii au avut mai mult initiativa, dar dinamovistii au ratat cele mai mari ocazii.

Min. 45 – Niculae scapa singur spre poarta adversa, dar se misca foarte greu si ii permite lui Iliev sa vina din spate si sa-l deposedeze cu un tackling de zile mari.

Min. 45 – Cristi Tanase suteaza anemic de la 30 de metri si Naumovski retine fara probleme. Stoichita si-a pus mainile in cap si urla la decarul Stelei.

Min. 43 Steaua – Dinamo 1-1. Rusescu transforma cu siguranta un penalty. Penaltiul a fost acordat dupa o imprudenta a lui Dragos Grigore. Acesta l-a atacat decisiv pe Tatu intr-o zona a careului in care nu era nevoie.

Min. 40 – Cristi Tanase exagereaza cu suturile de la distanta. Suteaza pentru a patra oara in aceasta repriza, dar nici de aceasta data nu nimereste cadrul portii.

Min. 36 – Alexe il lanseaza pe Marius Niculae cu o pasa senzationala, cu exteriorul, printre doi adversari, dar varful lui Dinamo isi bate joc de faza, pierzand secunde pretioase inainte de a-i pasa lui Cosmin Matei, care se afla in offside.

Min. 34 – Curtean vede primul cartonas galben al partidei pentru un fault asupra lui Chipciu.

Min. 33 – Curtean trimite un sut-centrare periculos de pe dreapta, Latovlevici deviaza neinspirat si Tatarusanu respinge cu mari emotii din vinclu.

Min. 29 – Chiriches il lanseaza excelent pe Latovlevici, acesta patrunde in diagonala si suteaza periculos, putin pe langa poarta adversa.

Min. 26 – Cristi Tanase cade in careul dinamovist, dupa un duel cu Marius Niculae, dar centralul lasa jocul sa continue. Greu de dat penalty la o asemenea faza.

Min. 24 – Jocul se incinge, in sfarsit! Bourceanu prinde o torpila senzationala de la 30 de metri si Naumovski boxeaza cu mari emotii de langa bara.

Min. 21 Steaua – Dinamo 0-1. Alexe ia o actiune pe cont propriu, trece de doi adversari, ii paseaza lui Curtean, in centru, si acesta puncteaza cu un sut plasat din 10 metri. Mingea a trecut printre doi stelisti si pe sub Tatarusanu. A fost prima faza cu adevarat importanta a meciului.

Min. 17 – Ritmul jocului este in scadere, iar galeriile isi continua duelul trivialitatilor.

Min. 14 – Chiriches se resimte dupa o accidentare suferita la umar, dar el revine fara probleme pe teren.

Min. 10 – Dinamovistii cer penalty la o faza in care Chiriches a alunecat si a cazut pe balon in propriul careu, dar centralul Olegario Benquerenca a lasat jocul sa continuu. Reluarile ii dau dreptate portughezului, nu pare sa fi fost hent.

Min. 8 – Tatu il angajeaza excelent pe Cristi Tanase, insa acesta se pierde cu firea la 25 de metri de poarta adversa si, in loc sa mai avanseze, suteaza lamentabil, departe de poarta dinamovista.

Min. 4 – Steaua are un inceput mai bun de meci, trupa lui Mihai Stoichita cautand sa-si maseze adversarul in jumatatea de teren dinamovista.

21.46 – Dinamo a avut lovitura de start a meciului. Vremea este rece la Bucuresti, insa terenul se prezinta in conditii bune, el fiind protejat de ploaie cu ajutorul acoperisului care a fost inchis cu mai multe ore inainte de startul partidei. In tribune sunt peste 50.000 de spectatori care asigura o atmosfera incendiara.

Steaua, antrenata de Mihai Stoichita, incepe cu Tatarusanu – Martinovic, Geraldo, Iliev, Latovlevici – Chipciu, Chiriches, Bourceanu, Cristi Tanase – Tatu, Rusescu. Rezerve sunt Stanca, Gardos, Radut, Mihai Costea, Parvulescu, Bicfalvi, Tibi Balan.

Dinamo, antrenata de Dario Bonetti, incepe cu Naumovski – Luchin, Dragos Grigore, Scarlatache, Pulhac – Cosmin Matei, Rus, Kone, Curtean – Marius Niculae, Alexe. Rezerve sunt Balgradean, Catalin Munteanu, Musat, Tames, Stratila, Danciulescu, Tucudean.

Steaua are nevoie de victorie pentru a mai spera macar la locul al doilea, care asigura calificarea in preliminariile UEFA Champions League. Dinamo are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a ramane in lupta pentru podium, dar si pentru a-si asigura moralul inainte de finala Cupei Romaniei de saptamana viitoare. Meciul se va disputa cu casa inchisa, astfel ca vor fi peste 50.000 de spectatori in tribune.

author avatar
Cristi Ionita
5.023 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger