AcasăSPORTFOTBAL: RAPID a debutat cu o victorie in EUROPA LEAGUE

FOTBAL: RAPID a debutat cu o victorie in EUROPA LEAGUE

RAPID Bucuresti, prima reprezentanta a Romaniei care a intrat in focurile cupelor europene in actualul sezon, a debutat cu o victorie in EUROPA LEAGUE, 3-1 cu finlandezii de la MYPA.

Giulestenii au fost departe de asteptari, Rapid platind tribut caldurii sufocante, dar si cantonamentului ratat din Scotia, cand elevii lui Nelutu Sabau au sustinut doar doua dintre cele cinci meciuri amicale programate.

Incurajati de circa 6.000 de spectatori veniti sa vada la lucru noua fata a echipei, rapidistii au inceput tare si au deschis scorul in minutul 7, cand Teixeira a luat o actiune pe cont propriu, s-a distrat cu fundasii adversi si a punctat cu un sut spectaculos.

Minunea a durat doar un sfert de ora, Rapid fiind pusa, incet dar sigur, la respect de o echipa MYPA rudimentara, dar extrem de muncitor.

In minutul 26, Williams a reusit sa egaleze, profitand de marcajul defectuos al lui Oros si de o grava greseala a lui Albut, care a scapat balonul pe sub el.

In cele din urma, Rapid a fortat in finalul primei reprize si a reusit sa se desprinda, Nicolae Grigore si Pancu trecandu-si si ei numele pe lista marcatorilor cu executii spectaculoase.

In repriza a doua, Nelutu Sabau i-a aruncat in lupta si pe Goga sau Ilijoski, dar Rapid nu a contat decat rareori in ofensiva. Cea mai mare ocazie a giulestenilor a fost ratata de macedoneanul Ilijoski care a inaltat zmeul din 6 metri, desi era cu toata poarta goala in fata.

Mai mult, MYPA putea reduce din diferenta pe final, cand Kukka l-a intins serios pe Albut cu un sut violent din lovitura libera de la 30 de metri. La ultima faza a meciului, acelasi Albut, in zi slaba, a iesit pe sub balon la un corner si finlandezii au ratat de putin cadrul portii cu o lovitura cu capul trimisa din apropiere.

Rapid s-a impus, cu 3-1, insa giulestenii vor avea emotii in Finlanda, saptamana trecuta, acolo unde, in turul precedent, MYPA a facut scor cu galezii de la Druids, scor 5-0.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger